Sve je spremno za tradicionalni Trofej Beograda u softbolu

Autor:

Sport

01.10.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalni trofej Beograda u softbolu održaće se subotu i nedelju na teren u Ripnju. Biće ovo 15 po redu turnir koji se igra u konkurenciji 20 godina i mlađi. Pokrovitelj turnira je grad Beograd preko gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Republika

Foto: Promo foto

Beograd domaćin turnira

Na turniru učestvuju ekipe ,,Svet sporta scorpions,, iz Beograda, Voša Novi Sad i BSK iz Novog Sada. Ekipa iz Sofije (Bugarska) potvrdila je dolazak, ali kako je nekoliko trenera zaraženo virusom korona, tek večeras će se znati da li dolaze.

Foto: Promo foto

 

Igra se u disciplini slou pič (mešoviti softbol - devojčice i dečaci). Preko Sportskog saveza Beograda obezbeđen je veliki pehar za pobednika i medalje za prva tri mesta.

- Taman kad smo mislili da je sve gotovo oko virusa Korona, oper krenuli silni zaraženi i među sportistima. Najgore je kad se roditelji zaraze, onda i deca ne mogu dolaziti na treninge. Jedva čekamo Trofej Beograda. Sećam ga se kad sam bila kadetkinja igrala sam na prvom Trofeju na Adi Ciganliji, sada već daleke 2006. godine. Evo sada sam opet na Trofeju ali kao licencirani trener. Deca su se uželela utakmica, softbol teren u Ripnju je odličan i neka pobedi najbolja ekipa - istakla je Jelena Cvetković, trener ekipe Svet sporta scorpions.

Foto: Promo foto

 

Za softbol nema stajanja. Ove sezone na žalost odloženo je Evropsko prvenstvo seniorsko u Italiji. Ekipa Voša nastupala je na Super kupu u Bugarskoj. Slede mečevi u oktobru na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

Letos je odrađen odličan kamp na Zlatiboru uz finansijsku podršku ministarstvo omladine i sporta. A oko daljih aktivnosti puno toga biće poznatije posle Kongresa Evropske softbol federacije, koji će se održati u Rimu, krajem novembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading