SRBIJO BUDI PONOSNA: Zdelar je PRVAK SVETA!

Autor:

Sport

06.09.2021

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj dan se ispostavio kao jedan veoma bitan za srpski sport. Naime, srpski kajakaš Bojan Zdelar osvojio je zlatnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u portugalskom Montemor o Velju.

Republika

Foto: kajaksrbija.rs

Bojan je ostvario svoj cilj 

Zdelar je vodio od početka trke, a pobedio je sa 65 stotinki prednosti u odnosu na evropskog prvaka Danca Torbjorna Raska.

Bronzanu medalju osvojio je Švedjanin Denis Krenen.

- Ovo takmičenje je bilo izuzetno turbulentno za mene. Veslao sam prvo trku na 1.000 metara u kojoj sam imao dobar osećaj i čamac je išao dobro, ali me ta energija ponela. Napravio sam taktičku grešku gde sam u sredini trke otišao previše napred i nije mi ostalo snage za finiš. U ovu trku sam ušao pametnije, sačuvao sam energiju u sredini kako bih mogao da izdržim u finišu, pošto sam znao da su svi takmičari izuzetno dobri u drugom delu trke, ali ovaj put nisam dopustio da me iko obidje - rekao je Zdelar za sajt Kajakaškog saveza.

Zdelar je prethodno zauzeo četvrto mesto u jednosedu na 1.000 metara.

Treba napomenuti i da je ovo druga medalju za srpski tim u Portugalu, nakon što je Marija Dostanić osvojila srebrnu medalju u istoj disciplini.

Junior Veljko Dovragović je u istoj disciplini zauzeo peto mesto u finalu.

Što se tiče ostalih, ženski četverac na 500 metara u konkurenciji takmičarki do 23 godine u sastavu Marija Dostanić, Željana Petrović, Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk, Svetsko prvenstvo završio je na devetom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading