SRBIJA POBEDOM ZAPOČELA ODBRANU TRONA: Belgijanci uzeli jedan set šampionima Evrope!

Autor:

Sport

02.09.2021

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Srbije su pobednom nad Belgijom započeli odbranu titule evropskog šampiona! Naš tim je slavio sa 3:1 u setovima (25:13, 25:18, 21:25, 25:20).

Republika

Foto: CEV

Odbojkaši Srbije

Srbija se nalazi u grupi A sa reprezentacijama Belgije, Grčke, Poljske, Portugala i Ukrajine.

Reprezentacija Srbije jeste bila izrazit favorit u ovom meču, što je stavila do znanja protivnicima od samog starta.

Izabranici Slobodana Kovača su odigrali maestralan prvi set u kome je funkcionisalo od bloka, servisa, i igre u polju.

Bila je vidljiva razlika u kvalitetu, pa je set završen sa ubedljivih 25:13 za naš tim.

Belgijanci su pružili nešto jači otpor u drugom setu, ali su naši odbojkaši držali stvari u svojim rukama, pa su u finišu seta dodali gas i uspeli da povedu sa 2:0 u setovima, ovog puta posle rezultata 25:18.

U trećem setu je bilo očekivano da Srbija završi posao, ali nije održala visok nivo igre, bilo je dosta grešaka, a protivnicu su se konsolidovali i pre svega odigrali bolje na pijemu. Imali su Belgijanci čak 7 poena prednosti, ali uspevaju naši da se vrate na samo poen zaostatka u finišu seta 19:20. Međutim, uspeli su Belgijanci da odbiju sve nalete Srbije, vežu nekoliko poena i stignu do 2:1 (21:25).

Odmah je usledila reakcija u četvrtom setu u kome su naši odbojkaši konstantno vodili i na kraju zasluženo slavili sa 25:20.

"Orlovi" sledeći meč igraju već u petak od 20.30 protiv Ukrajine, a u subotu u istom terminu rival će biti domaća selekcija Poljske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading