NE ŽELI PUTEM UDOVIČIĆA I ŠAPIĆA: Nikola Rađen EKSKLUZIVNO o životnim planovima u igračkoj penziji

Autor: Marija Stefanović

Sport

29.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemam ambicije da krenem Šapićevim ili Udovičićevim putem, želim da stvaram šampione kad se povučem iz bazena, kazao je Nikola Rađen za Srpski telegraf.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić/Tanjug

Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić su ušli u politiku, Nikola Rađen ima druge planove

Među legendama srpskog vaterpola svakako se nalazi i ime bivšeg reprezentativca Nikole Rađena (36). Tokom dugogodišnje karijere Nikola je osvojio mnogobrojne medalje sa reprezentacijom, a bio je i prvak Lige šampiona sa Partizanom (2011. godine) i sa Crvenom zvedom (2013).

Jedinu mrlju na karijeru bacila mu je dvogodišnja suspenzija zbog korišćenja kokaina 2015. godine, ali i pored toga Rađen je uspeo da se vrati na pravi put i da ponovo zaigra. Poslednjih godina Nikola se posvetio i radu sa decom, a za Srpski telegraf je priznao da bi nakon završetka karijere voleo da se posveti stvaranju novih šampiona.

Tokom leta ste vodili kamp vodenih sportova Crvena zvezda, kako ste zadovoljni ovom akcijom?

- Napravili smo jako lepu stvar i kamp smo držali u Ljigu, Gračanici, Mionici i Beogradu. Srećan sam što je sve bilo dobro organizovano. Imamo polaznike iz celog sveta i verujem da će se broj povećavati u budućnosti.

Rađen: Na suspenziju gledam kao na neku povredu, samo sam se trudio da se što pre završi

Republika

Foto: Starsport

Nikola Rađen

Da li to znači da ćete se na kraju karijere posvetiti radu sa decom?

- Rad sa decom mi veoma prija i to je možda nešto najlepše. Moja je želja da ih osposobim i da napravim neke buduće šampione. To je stvar kojom želi da se bavim i kad zvanično prekinem karijeru, što će biti verovatno uskoro.

Vaši bivši saigrači Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić prešli su u politiku, nakon završene karijere. Imate li vi takvih ambicija?

- Nemam ambicija da uđem u politiku kao Udovičić i Šapić. Njihovi angažmani samo govore kakvi su bili u bazenu. Da su te persone jako uspešne, i dobra je stvar što iz vaterpola imamo ljude koji su reprezentativni na svojim pozicijama.

Srbija će i dalje biti svetska sila

Srbija je osvojila zlato na OI u Tokiju, ali da li ćemo ostati u vrhu posle smene generacije?

- Nije mala stvar kad ode sedam igrača, ali verujem da ćemo i dalje biti svetska sila.

Ko bi činio vaš idealni tim?

- Uf, teško pitanje. Imali smo toliko dobrih igrača, nije lako izabrati. Neka Denis Šefik bude na golu, desno Filip Filipović i Dušan Mandić, na centru Duško Pijetlović, a levo Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

 Rekli ste da planirate uskoro da se povučete iz bazena, kako biste iz ove perspektive opisali svoju karijeru?

- Bilo je dosta teško i dugačko, šalim se. Osvojene su mnogobrojne medalje sa reprezentacijom, zatim dve Lige šampiona, sa Zvezdom i Partizanom. Mnoge duple krune i tako dalje. Može se reći da sam zadovoljan.

Republika

Foto: Starsport

Rađen je nastupao za Partizan i Crvenu zvezdu tokom karijere

Da li ste pomislili da se nikada nećete vratiti u bazen kada ste suspendovani jer ste bili pozitivni na kokain posle meča sa Španijom u Svetskoj ligi?

- Ja na to gledam kao na neku povredu. Imao sam suspenziju, koja se završila na najbolji mogući način. Nakon nje sam potpisao jedan od najboljih ugovora u karijeri, otišao sam u Rusiju i sa Dinamom sam beležio vrhunske rezultate.

Da li vam je krivo što vas je to udaljilo od reprezentacije?

- Desilo se šta se desilo, posvetio sam se nekim drugim stvarima. U životu samo moramo da se trudimo da loše stvari što pre završimo i ne ponavljamo.

Tokom karijere imali ste priliku da predstavljate i Zvezdu i Partizan, da li vam je to teško palo?

- Svakako da nije bilo lako. To sam tek razumeo kada sam došao u Zvezdu i bilo mi je žao što to nisam ranije učinio. Većina nas je počela u Partizanu, ali u Zvezdi smo stasali i osvojili sve što se može osvojiti. To mi je najlepši trenutak u karijeri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading