LAVICE ZLATNE U SPLITU: Devojčice iz Brčkog osvojile 3x3 turnir Sportskih igara mladih

Autor: Republika

Sport

20.08.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje u basketu 3×3 na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu koje je juče održano na otvorenim terenima Studentskog centra još jednom je potvrdilo da KK "Lavovi " iz Brčkog ima izuzetno talentovanu i perspektivnu generaciju devojčica za koje ne postoje granice!

Republika

Foto: kklavovibrcko.com

Pobednička ekipa Lavica

Split je od počev od 17. avgusta domaćin Međunarodne završnice Sportskih igara mladih na kome učestvuju najkvalitetnije ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u deset sportova, a koje su plasman ostvarile kroz kvalifikaciona takmičenja i Državne završnice u svojim zemljama.

Ženska U16 ekipa u basetu 3×3 "Lavova" kao neporažena ekipa na kvalifikacionom takmičenju u Brčkom i na Državnoj završnici u Sarajevu ostvarila je plasman drugu godinu zaredom na Međunarodnu završnicu. Prošle godine u Sarajevu Lavice su osvojile drugo mesto, a ove godine u Splitu otišle su korak dalje!

Ubedljivom igrom i bez poraza osvojile su prvo mesto i zlatnu medalju, pri tome još jednom potvrdivši da se radi o izuzetno talentovanim devojčicama koje svakodnevnim radom i bez letne pauze taj svoj talenat pretvaraju u kvalitet koji je i ovaj put potvrđen i nagrađen na odgovarajući način!

Pobedama u grupi protiv ekipa "Tašine princeze" iz Kraljeva rezultatom 8:6 i "Pugerice" iz Zagreba rezultatom 10:6 zlatne djevojke su ostvarile plasman u polufinale kao prvoplasirane u grupi, a tamo ih je čekala još jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine na završnici u Splitu, "Joker Zvornik".

Sigurnom i dominantnom igrom Lavice su došle do ubjedljive pobede od 15:8 koja im je dala dodatni elan pred finalni meč protiv izuzetno kvalitetne ekipe ŽKK "Šibenik" iz Šibenika.

Finalni meč, neizvestan sa rezultatskim preokretima, ali Lavice uspevaju da slome otpor najuspešnije ekipe na Državnoj završnici u Hrvatskoj i na taj način dolaze do pobede koja mi je donela titulu najbolje ekipe u basketu 3×3 u okviru Sportskih igara mladih, koje ove godine slave 25 godina postojanja, a održavaju se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Zlatnu medalju za našu ekipu osvojile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić i trener Aleksandar Bližnjaković. Zlatnim slovima ostaće upisana i činjenica da su ovogodišnje takmičenje u okviru Sportskih igara mladih (kvalifikaciono u Brčkom, Državno u Sarajvu i Međunarodno u Splitu) završile bez poraza!

Čestitamo našim djevojkama i treneru na sjajnim rezultatima u Splitu, kao i tokom čitave sezone 2020-2021, u kojoj su podsećamo osvojile titulu Prvaka Republike Srpske i ostvarile plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Najuspješnija sezona u istoriji kluba još uvek nije završena. U septembru na rasporedu su završni turniri Lige mladih Bosne i Hercegovine u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na kojima će nastupiti naše kadetkinje i juniorke. Borbe za titulu prvaka Bosne i Hercegovne uskoro počinju!

- Na kraju ostaje da se zahvalimo Direkciji Sportskih igara mladih koja iz godine u godinu ulaže nadljudske napore da svim devojčicama i dječacima širom Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske priušti događaj koji će pamtiti čitavog života. Sportske igre mladih nije samo takmičenje u 10 sportova, Sportske igre mladih su druženje, zabava, nova prijateljstva bez granica i barijera po bilo kojoj osnovi. Sportske igre mladih su događaj kroz koji treba da prođe svako dete na putu odrastanja i ostvarenja svojih snova. Jer, Igre su Zakon!!!

Sportske igre mladih su najveća sportska manifestacija za decu u Evropi!

S nestrpljenjem iščekujemo 2022! - oglasili su se iz kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading