UDOVIČIĆ PONOSAN NA SRPSKE SPORTISTE: Nakon uručenih nagrada olimpijcima poručio - SVOJU SAM ČEKAO GODINU I PO DANA

Autor:

Sport

14.08.2021

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić jutros je gostujući u jutarnjem programu TV Pink istakao kako je presrećan što je Srbija pokazala da obara rekorde, kao i da smo spremni da se takmičimo sa najvećim svetskim silama.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić

Udovičić je gostujući u jutarnjem programu TV Pink rekao, sumirajući rezultate sa Olimpijade u Tokiju, kako je važno da naši sportisti iz godine u godinu obaraju rekorde. Ministar je naglasio i kako je ponosan što je naša zemlja prva u regionu po osvojenim medaljama.

- Moramo da budemo presrećni jer je Srbija pokazala i dokazala da obara rekorde, da postavljamo svoje standarde i da smo spremni da se takmičimo sa najvećim svetskim silama. To su naši sportisti pokazali osvajanjem 9 medalja na ovim Olimpijskim igrama. Jedno poređenje, na ovim Olimpijskim igrama je osvojeno medalja koliko smo osvojili u 3 ciklusa u Atini, Pekingu i Londonu. Važno je da naši sportisti iz godine u godinu obaraju rekorde i drago mi je da je Srbija prva zemlja na Balkanu po osvojenim medaljama - kaže Udovičić.

Treba napomenuti i da je Udovičić tokom svoje profesionalne sportske karijere za Srbiju doneo medalje sa Olimpijada u Londonu, Pekingu i Atini, a govoreći o našim vaterpolistima koji su se oprostili od reprezentacije kaže da je bio pun emocija ovim povodom i da je sa tim momcima delio isti hleb.

- Bio sam pun emocija, jer sam delio isti hleb sa 7 momaka koji su se oprostili. Sa njima sam doživeo ove Olimpijske igre s željom da ponove rezultat iz Rija, s razlogom su trebali da potvrde dominaciju. Drago mi je da su ponovili rezultat, da smo ravni s najvećim svetskim silama i da smo apsolutno dominantni u kolektivnom sportu i da su vaterpolisti jedini u nizu koji su sa 6 Olimpijskih igara doneli medalju. To pokazuje kvalitet ulaganja. Jedno ogromno hvala sa moje strane, ali i celokupne države - izjavio je Udovičić za Pink.

Juče su isplaćene nagrade svim sportistima koji su se iz Tokija vratili s medaljama, a Udovičić je rekao kako je svoju novčanu nagradu kada je osvojio medalju u Londonu čekao čak godinu i po dana.

Ministar je dodao i kako je danas potpuno normalno da država već u prvoj nedelji isplati zasluženu nagradu sportistima, kao i da je juče isplaćeno ukupno 2 miliona i 500 hiljada evra, što pokazuje da stanje u sportu prati stanje u društvu, kao i da smo ekonomski nikad jači.

- Poslednji put na Olimpijskim igrama u Londonu lično sam čekao novčanu nagradu više od godinu i po dana. Danas je normalno da kad se vratite, država već u toj nedelji vam isplati vašu vrlo zasluženu i opravdanu novčanu nagradu boreći se za svoju zemlju i tim. Drago mi je što danas možemo da se pohvalimo duplo većim novčanim nagradama. U Londonu bronazna medalja koju sam osvojio vredela je 25 hiljada evra, na ovim Olimpijskim igrama 50 hiljada evra. Imamo nikad veće novčane nagrade, zlato vredi 70 hiljada evra. I kada pogledate da smo juče ukupno isplatili 2 miliona i 500 hiljada evra našim olimpijcima time pokazujemo da stanje u sportu prati stanje u društvu i da smo ekonomski nikad jači i da možemo da nagradimo trud. Od ovih najvećih svetskih sila smo ispred, a već danas najavljujemo da će te nagrade biti i veće u narednom Olimpijskom ciklusu - rekao je Vanja Udovičić.

Udovičić je najavio i da se već za nekoliko dana otvara sportska hala u Užicu, a želja je, kako je dodao, da se sport razvija i u manjim sredinama. Ministar je rekao i kako će naši vaterpolisti imati najbolje uslove, kao i da će budućim vaterpolistima biti najveći problem da opravdaju epitet sadašnjih šampiona.

- Prekosutra otvaramo novu sportsku halu u Užicu sa željom da jačamo bazu, da se okrenemo razvitku sporta i u manjim sredinama. U naredne dve godine s mnogim projektima ćemo da ojačamo bazu. Uvek se postavljalo pitanje da li će buduće generacije moći da nastave stopama šampiona i ja sam siguran da naši sportisti što kažu, to i ispune. Naši vaterpolisti će i dalje biti u samom vrhu svetskog vaterpola, imaće najbolje uslove i moći će da opravdaju epitet šampiona, što je možda najveći problem budućih šampiona - zaklučio je Vanja Udovičić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading