EKSKLUZIVNO: Milica Mandić i Tijana Bogdanović posle Olimpijskih igara - UŽIVAMO, USPESI SE BRZO ZABORAVE!

Autor: V. Petrović - V. Zogović

Sport

31.07.2021

19:00 >> 19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redakcija Srpskog telegrafa imala je čast i privilegiju da juče ugosti Milicu Mandić, zlatnu olimpijsku šampionku u tekvondou iz Tokija, i njenu mlađu koleginicu Tijanu Bogdanović, koja je osvojila bronzu, u pratnji trenera Dragana Galeta Jovića.

Republika

Foto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić

Mandić, Jović i Bogdanović

 

Dame su u razgovoru za naš list govorile o utiscima po dolasku i dočeku na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", detaljima iz Olimpijskog sela, psihičkim borbama i mnogim drugim zanimljivim temama.

 Da li se glava malo ohladila?

Tijana: Pre svega, srećni smo što smo se vratili kući, imali prelep doček na aerodromu, što smo zagrili prijatelje i porodicu. Svakako nam se još nisu slegli utisci, nismo se maksimalno odmorili. Naravno, najviše smo razgovarali s porodicama, srećni smo i zadovoljni zbog ovih medalja. Rezultati se brzo zaborave, uživamo u ovome.
 

Milica: Sve čestitke su bile stvarno lepe, komentari, postovi. Nismo sanjali da će biti ovakav odziv, ali nama je najbitniji zagrljaj ljudi koje volimo. Oni su uložili godine s nama i da nemamo ovakve porodice, ne bi bilo ovakvih uspeha.

Ja sa "grobarima", dečko preko puta
 

Milice, da li ćeš se vratiti da gledaš košarku?

M: Naravno, svakako. Te utakmice Partizana u Pioniru kad se igrala Evroliga pamtim. To mi je porodična tradicija da sa tatom idem na utakmice. A dečko Marko će biti preko puta sa drugim navijačima, kao što je bilo do sada.
 

Kako je izgledalo slavlje u Tokiju?

M:Galetu smo stavili dve medalje i on je išao po sali tako. Uživali smo, ovo je uspeh i ja se nadam da će se ponoviti jer je veoma teško da se vratite sa OI sa dve medalje.

 Milice, da li ćemo te videti na Igrama u Parizu 2024?

M: Pariz je mnogo daleko za mene iako je ciklus kraći za godinu dana, a kada se posvetiš nečemu, moraš to maksimalno da odradiš. Ne razmišljam o tome. Ako budu neka takmičenja za godinu dana, razmisliću. Pariz mi nije u glavi, to nije samo moja odluka, zavisi i od psihe i fizičkog zdravlja, ali isto tako treba balansirati kod porodice.

Različito mišljenje oko kreveta

Kakvi su bili kartonski kreveti u Tokiju?

T: Galetu i meni su odgovarali. Jesu bili malo tvrđi, ali okej.

M: Meni je bilo kao da sam spavala na kamenu (smeh), ali nismo se žalili.

 Tijana, kako si doživela čekanje oko repasaža?

T: Bilo je teško oporaviti se psihički, pet godina truda palo je u šest minuta, nisam mogla da verujem da su Igre završene za mene. Mislila sam da zaslužujemo medalju, makar i bronzanu. Isplakala sam se, ali sam rekla sebi da nije kraj. Posle toga sam sedela sa trenerom, on je verovao da će Špankinja ući u finale i tako je bilo.

 Ko je su to reči trenera?

T: Značilo mi je kada mi je rekao: "Ti si moje dete šta god da uradiš." On je uz mene uvek - i kada gubimo i kada pobeđujemo. I on zna koliko smo se trudili i radili i, naravno, uvek je motivisan da pobedimo. I tako smo stigli do medalje.


Jović: Ne žalim zbog prodatog stana

Poznato je da ste bili podstanar zarad uspeha?

- Ne bih se vraćao na to. To su žrtve, poslovni potezi, ljubav ili fanatizam koji sam ja odlučio da pravim. To ne povećava, ali i ne smanjuje ovaj uspeh i sve što smo postigli. Devojke krasi karakter, dolaze iz dobre kuće. Posle toga sledi posvećenost i disciplina, nikada nisam imao problem sa njima i sve mi je lakše kao glavnom treneru. Uspeh je važan za nas, klub, ali najviše državu. Želim da naredni ciklus obeleži Tijana sa medaljom koja joj je nedostaje.

 Zaslužni ste za još jednu medalju?

- Da, Hedaja Malak iz Egipta je osvojila bronzu. Radila je s nama u klubu Galeb godinu i po dana. Naš klub je jednim delom zaslužan za njeno odličje.

Kakvi su utisci iz sela?

T: Bila je divna atmosfera, imali smo priliku da se srećemo sa svim našim sportistima. Poslednji dan smo hteli da gledamo Novaka, ali bismo zakasnili na let i nismo otišli. Nadam se da će se naši vratiti sa još medalja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading