RAŽNATOVIĆ DOČEKAO MEGDAN SA FINCEM: Nakon titule šampiona Srbije, Veljko se okreće profi ringu

Autor: Republika

Sport

28.07.2021

11:54

Veljko Ražnatović (24), najbolji srpski kruzeraš, 11. put u profesionalni ring će ući 15. avgusta na spektaklu u Jagodini, manje od mesec dana nakon osvojene titule šampiona Srbije sa BK Sombor u olimpijskom boksu.

PR Tigar team
Veljka Ražnatovića čeka ozbiljan rival

 Rival će mu biti mrštavi Finac koga već dugo ima na nišanu - Sami Enbom. Popularni ”Bum Bum” iz Lahtija trebalo je da izađe na crtu Veljku još 15. maja u Minhenu, ali je tada zbog koronavirusa otkazana gala veče u Nemačkoj.

PR Tigar team
Sami Enbom
PR Tigar team
Sledeći rival Veljka Ražnatovića

Daleko iskusniji Finac do sada je među konopce ulazio 26 puta.

- Sami Enbom je zabeležio 19 pobeda, od toga je čak 11 rivala nokautirao. Nesporno je da se radi o jakom borcu, udaraču. Međutim, siguran sam da ja udaram jače, što će ljubitelji boksa u Jagodini moći da vide i čuju uživo. Spreman sam, na najvišem nivou kao i uvek za novu pobedu u karijeri, a ako Bog da do kraja godine da zasija i šampionski pojas oko mog struka - optimističan je u najavi naš borac.

Meč Ražnatovića i Enboma planiran je u osam rundi u kruzer kategoriji (do 91 kilogram). Ukoliko Srbin slavi u ovom megdanu, planirano je da u novembru ili decembru boksuje za titulu WBC omladinskog prvaka sveta u Beogradu.

VELJKOV UČINAK U KARIJERI

Mečeva 10

Pobeda 10

Pobeda nokautom 7

UČINAK SAMIJA ENBOMA

Mečeva  26

Pobeda  19

Pobeda nokautom  11

Poraza 7

Poraza nokautom  7

U ringu i Konovalov, Sjekloća i Nikolić

U uvodnim borbama u Jagodini nastupiće i Aleksandar Konovalov, iskusni Nikola Sjekloća i debitant u profi boksu Jovan Nikolić iz “Vorior džima”, gde pod budnim okom Zorana Bačulova trenira i Veljko Ražnatović.

PR Tigar team
Jovan Nikolić

Konovalovu će rival biti Ukrajinac Aleksandar Benidze, Sjekloći Finac Jane Forsman, dok će ime Nikolićevog protivnika biti poznato do kraja nedelje.

PR Tigar team
Nikola Sjekloća

Pre boks mečeva ljubitelji borilačkih veština u Jagodini moći će da uživaju i u četiri kik boks megdana.

PR Tigar team
Aleksandar Konovalov

UČINAK SAMIJA ENBOMA

Mečeva  26

Pobeda  19

Pobeda nokautom  11

Poraza 7

Poraza nokautom  7

Komentari (0)

Loading