KOVAČ ČETIRI OLIMPIJSKE MEDALJE: Prodao je stan i sa troje dece OTIŠAO U PODSTANARE, a onda mu se sve VIŠESTRUKO ISPLATILO!

Autor:

Sport

27.07.2021

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Mandić i Tijana Bogdanović se sa najveće sportske smotre vraćaju sa medaljama, a jedan čovek je najzaslužniji za istorijski uspeh naših reprezentativki!

RepublikaFoto: Starsport
Mandić, Jović i Bogdanović

Naime, Dragan Jović "Gale" je čovek iz senke koji je "glavni kovač" četiri olimpijske medalje, iz Londona 2012. (zlato Milice Mandić), Rija 2016. (srebro Tijane Bogdanović) i Tokija 2021. (zlato Milice Mandić i bronza Tijane Bogdanović).

Malo je poznato kako je glavni trener i osnivač TK Galeb verujući u svoju misliju prodao stan u kojem je živeo sa suprugom i troje dece i otišao u podstanare kako bi garažu preuredio u salu za trening! Čak se i zadužio u banci jer je verovao da će uspeti.

I uspeo je...

- Prodao sam stan bez razmišljanja jer sam verovao da Srbija ima sjajnu decu i veliku perspektivu u tekvondou. Od 2006. godine žvim kao podstanar, a morao sam i da se zadužim u banci kako bih finansirao ovaj sport - rekao je Jović, nedugo posle Miličnog osvajanja prve medalje u Londonu.

Pomoć je u to vreme stizala od Ministarstva sporta.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Jović

- Poslednje dve godine bez OKS i Ministarstva sporta ne bismo mogli. Finansijski su nas podržali za svaku akciju. To je prvi krug ljudi koji pomažu, a u drugom je tim koji sam sastavio, a posebno bih naglasio Dragana Jablana, koji je Miličin kondicioni trener već pet godina i koji zbog privatnih razloga nije mogao da bude sa nama, kao i sportskog psihologa Mariju Srećkov Pavlović, bez čije pomoći ovo ne bi bilo moguće - pričao je Jović.

Ovom čoveku bi trebalo obezbediti nacionalnu penziju za neverovatan doprinos srpskom sportu, a sigurno je da su svetli dani pred ovim borilačkim sportom u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
gedža

28.07.2021 01:39

Čstitke od srca Joviću. Rešiti porodičnom čoveku sa troje dece stambeno pitanje pog hitno.