ŠOK PRED IGRE: Korona UDAR na Olimpijsko selo!

Autor:

Sport

18.07.2021

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi za organizatore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Olimpijske igre u Tokiju

Dvojica južnoafričkih fudbalera su prvi sportisti u Olimpijskom selu kojima je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, neposredno uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 23. jula.

Čelnik južnoafričkog fudbalskog tima je takođe bio pozitivan na test, kao i četvrti član delegacije Južne Afrike, selektor ragbi tima, koji je u pripremama za OI bio u Japanu, preneo je AP.


Organizatori su potvrdili da su dvojica sportista bila pozitivna u Olimpijskom selu u Tokiju, ali nisu otkrili njihov identitet, osim što su rekli da nisu japanske nacionalnosti.

Južnoafrički Olimpijski komitet (OK) je kasnije potvrdio da postoje tri kovid slučaja u fudbalskoj delegaciji i da je reč o dvojici fudbalera i jednom video analitičaru.

Sva trojica su sada u tokijskom izolacionom objektu, saopstio je OK Južne Afrike.

U pitanju su defanzivac Tabiso Monjane i vezista Kamohelo Mahlatsi.

Ostali članovi fudbalskog tima iz Južne Afrike su bili negativni dva puta na testu, ali oni i dalje pažljivo prate sve instrukcije lokalnih zdravstvenih vlasti, dodao je OK Južne Afrike.

Južna Afrika treba da igra prvu utakmicu na olimpijskom turniru u četvrtak protiv Japana na stadionu "Tokio".

Kada je reč o selektoru ragbi tima, to je Nil Pauel, koji je bio u subotu pozitivan i u izolaciji je u južnom gradu Kagošimi.

On će ostati izolovan 14 dana i propustiće takmičenje.

Pauel je, inače, vakcinisan protiv kovida jednom dozom DŽonson i DŽonson vakcine 24. maja, rekao je portparol tima za AP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading