POBEDIO NA KVARNO: Hamilton trijumfovao u domovini!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

18.07.2021

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Hamilton pobednik je današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije, nakon što je lider Maks Ferštapen ispao iz trke posle prvog kruga, nakon sudara sa Hamiltonom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton slavi pobedu na VN Velike Britanije

Lider šampionata je krenuo sa pol pozicije, ali je došlo do sudara vozača Red Bula i Mercedesa, zbog čcega je Holanđanin udario u zaštitnu ogradu i završio trku, preneo je "Independent".

Ferštapen, koji je osvojio prethodne tri trke, izašao je iz slupanog bolida i pregledao ga je medicinski tim, nakon što je transportovan u lokalnu bolnicu.


Nakon sudara, Hamilton je dobio kaznu od deset sekundi, pa je Ferarijev Lekler prešao Britanca i vodio sve do 50. kruga, kada ga je pretekao Hamilton.

Pobednik Hamilton je sada osam bodova iza Ferštapena nakon deset trka u sezoni, dok je na drugom mestu završio Šarl Lekler, a Hamiltonov timski kolega Valteri Botas je bio treći.

Ovo je bila 99. pobeda sedmostrukog šampiona Hamiltona. Sledeća trka u sezoni održaće se u Budimpešti 1. avgusta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

18.07.2021 17:57

Prljava trka. Nek mu je alal.