ISTORIJA NA SILVERSTONU: Održana prva sprint trka u istoriji Formule 1

Autor:

Sport

17.07.2021

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodove su osvojila prva tri vozača, a trka je takođe poslužila i kao kvalifikacije za nedeljnu Veliku nagradu Velike Britanije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Početak sprinta na "Silverstonu"

Pobedu na "Silverstonu" je odneo vozač Red Bula Maks Ferštapen.

Holanđanin je startovao sa druge pozicije, ali je već na startu pretekao Luisa Hamiltona i do kraja sprinta je sačuvao prvo mesto.

 

Sa druge strane, upravo aktuelni šampion sveta je drugi prošao kroz cilj. Treća pozicija je pripala drugom Mercedesovom vozaču, Valteriju Botasu, kome je tako pripao jedan poen sa ove trke.

Ferštapen je ovom pobedom osvojio tri boda, Hamilton dva, a Botas jedan i njih trojica će tim redosledom započeti nedlejnu trku. Takođe, u nedelju će i ostali vozači startovati redom kojim su danas prošli kroz cilj.

Tako će Botasu u drugom startnom redu društvo praviti Šarl Lekler, peti će krenuti Lando Noris iz Meklarena, ispred svog timskog kolege Danijela Rikarda.

Prvih deset na sprint trci su kompletirali Fernando Alonso, Sebastijan Fetel, Džordž Rasel i Esteban Okon.

 

Posle prvog sprinta u istoriji Formule 1, Ferštapen je uvećao svoju prednost u generalnom plasmanu i sada ima 185 bodova, dok drugoplasirani Hamilton ima 152.

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije je na programu u nedelju od 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading