Održan prvi trening škole plivanja i vaterpola u Gračanici!

Autor:

Sport

15.07.2021

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi trening škole plivanja i vaterpola u organizaciji “Akademije vodenih sportova Crvena Zvezda” održan je na bazenu “Hacijenda” u Gračanici.

RepublikaFoto: Promo foto
Veliki sportski dan u Gračanici

Stotinak devojčica i dečaka danas je došlo u školu da nauči tehniku plivanja i vaterpola, deca su uzrasta od 7-12 godina i od 13-17 godina, a treninzi će biti održavani do 18. jula dva puta dnevno.

Vaterpolista Nikola Rađen ističe da je cilj da se škola plivanja i vaterpola održava svakog leta i bude održiva, da se u nju uključe lokalni treneri, difovci i poznavaoci vodenih sportova kako bi nastavili da rade sa decom i nakon ovog kampa.

- Svako dete imaće pravi tretman i pažnju trenera koji rade ovde, mislim da ovo za dečake i devojčice iz Gračanice znači jako puno, mislim da naša politika, naša škola i naš tim stručnjaka nudi najsavremeniji i najbolji mogući rad sa  decom. Videće se napredak nakon prvog, a onda i nakon poslednjeg dana treninga, odnosno do ponedeljka uveče kada i je zvanično poslednji trening. Mi smo došli da svakom detetu damo priliku da možda jednog dana bude šampion ili da zaigra vaterpolo ili da zapliva, jer svako dete zaslužuje priliku i mi time želimo da se bavimo - kaže za RTV Gračanica proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen.

Koordinator i  jedan od trenera “Akademije vodenih sportova Crvena Zvezda” Aleksandar Milojević ističe da je namera da deca nauče osnovne stvari o plivanju i da znaju kako da se snalaze u vodi.

- Mi smo počeli sa nekim osnovnim stvarima, vežbama, plivačkim stilovima, da nauče da se snalaze u vodi i da roditelji mogu da ih puste same da skaču u bazen, da nauče da se igraju bez potrebe nadzora. Iz prvog treninga i njihove igre u bazenu mogu reći da deca ovde imaju potencijala, ali ovo je prvi trening pa ćemo videti kako se snalaze i  šta znaju, a vidi se da neku osnovu već imaju - rekao je Milojević

Decu je posetio predsednik opštine Gračanice Srđan Popović. Podsetimo, škola plivanja i vaterpola u Gračanici organizovana je u saradnji opštine Gračanica i “Akademije vodenih sportova Crvena Zvezda”.

- Ovo je prelep prizor, pored svih incidenata koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, opština Gračanica je priredila nešto  veličanstveno za mališane i mnogo mi je drago da vidim ovoliki broj dece. Važno nam je da se i sam Nikola Rađen uključio u organizaciju, hvala njemu i njegovim saradnicima jer mislim da će ovo za našu decu mnogo značiti, a ja kao gradonačelink mogu da obećam da ćemo ovakve aktivnosti organizovati i u budućnosti - rekao je Popović.

Na prvom treningu bilo je dece koja su već dobri plivači i želja im je da nauče tehnike plivanja, kao i tehnike vaterpola, a bilo je i onih koji tek uče da se održavaju samostalno u vodi. Deca nisu krila oduševljenje i sreću jer su upoznala našeg proslavljenog reprezentativca Nikolu Rađena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading