DESETORO UHAPŠENO ZBOG NELEGALNE GRADNJE! Čak četvoro su direktori Direkcije za urbanizam u svojim opštinama!

Autor: Republika

Hronika

15.07.2021

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deset osoba uhapšeno je danas zbog nelegalne gradnje u Peći, Klinu, Istoku i Dečanu, od kojih su četvoro direktori Direkcije za urbanizam u ovom opštinama.

Kako prenosi Kosev, po nalogu sudije za prethodni postupak, izvršene su akcije u ovim opštinama kako bi se pronašli dokazi za izvršenje krivičnog dela zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja protiv opštinskih zvaničnika, a u vezi sa gradnjom bez dozvole.

Tužiteljka u Odeljenju za teška krivična dela u Peći, Ljumturie Vučetaj, potvrdila je na konfereniciji za medije da je privedeno 10 službenika i dodala da je u toku prikupljanje dokaza zbog sumnje da su prekoračili svoje nadležnosti i zloupotrebili dužnost.

Vučetaj je rekla da je postojao i sukob interesa.

Gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri tvrdi da su uhapšeni službenici te opštine, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja, nevini, navodi Reporteri.

On je, kako prenosi Kosovo onlajn, pozvao pravosudne organe da puste dvoje uhapšenih koji, kako navodi, imaju hronične bolesti, i da se postupak nastavi u redovnoj proceduri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading