ZA KRAJ U SREMSKOJ MITROVICI: Nezaboravna sezona Igara iza nas

Autor: Republika

Sport

15.07.2021

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl za kraj nezaboravne osme sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladihi! Na plaži u Sremskoj Mitrovici održano je državno finale u odbojci na pesku, a pobednici su kompletirali spisak predstavnika Srbije na međunarodnom finalu u Splitu, od 16. do 21. avgusta.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih
Košarka na SIM-u

Karavan radosti i prijateljstva posetio je ove godine 36 gradova i opština širom Srbije, od Priboja gde je 9. aprila počela sezona, pa sve do spektakularnog svečanog otvaranja u Sokobanji, državnog finala na Zlatiboru i fantastične završnice Coca Cola kupa u malom fudbalu u Šapcu.

Najlepša sportska priča, koju školarci obožavaju, ponovo je potvrdila zašto je posebna i koliko slogan "Igre su zakon" najbolje opisuje emociju koju nosi.

Sada je na redu međunarodno finale u Splitu, gde će se mališani iz Srbije takmičiti, ali pre svega družiti sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne Hercegovine.

- Sve što sam prošao i doživeo sa SIM-ovcima u ovih nekoliko godina nikada neću zaboraviti. Jedva čekam finale u Splitu, radujem se takmičenjima, a posebno druženju na rivi. Ovo je moja poslednja takmičarska godina, ali verujem da ću narednih biti velika podrška Igrama u mom rodnom Prijepolju, koje je grad sporta i mladih ljudi željnih dobrih prilika koje Igre nude i bezrezervno daju - izjavio je Edin Mehović, član ekipe "Bez nervoze" koja je pobedila u odbojci na pesku.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih
Odbojka na pesku

Mlada teniserka iz Pančeva Mina Kapor, koja takođe ide u Split, ističe da je veoma srećna što je učestvovala na Sportskim igrama mladih.

- Svima bih preporučila da se prijave, jer nisam uživala samo u igri, nego i u druženju.  Nosim sa sobom jedno prelepo iskustvo.  Zahvalila bih se ogranizatorima koji su bili divni i profesionalni. U Splitu ću se truditi da igram što bolje i predstavim svoju zemlju u što lepšem svetlu. Volim da se družim i jedva čekam da upoznam nove drugare - izjavila je Mina Kapor.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih
Olivera Jevtić i Nenad Borovčanin sa učesnicima SIM-a

Talentovani fudbaler iz Šida Aleksa Novaković, član pobedničke ekipe na turniru Coca Cola kupa u malom fudbalu, istakao je da je posebno srećan što je njegov grad ove sezone bio domaćin Igara.

- Mojoj ekipi ovo je treće učešće na SIM, sada smo pobedili, a koliko to znači svima najbolje dokazuje što je u gradu bilo organizovano gledanje prenosa finala, potom nam je priređen doček, a primio nas je i predsednik opštine. Jedva čekamo odlazak u Split, jer za nas fudbalere se zna koliko volimo da se družimo i ko zna, možda sutra budemo u istom timu sa našim drugovima iz Hrvatske i BiH - izjavio je Aleksa Novaković.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih

Tokom osme sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih mališani su se takmičili u 10 sportova – basket 3X3, turnirima Coca Cola cupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci, atletici, odbojci na pesku, rukometu, stonom tenisu, tenisu i šahu. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije "Coca-Cola", UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

RepublikaFoto: Sportske igre mladih

Na kraju i lep podatak. Srbiju će na Velikom Međunarodnom finalu u Splitu predstavljati dečaci i devojčice iz ukupno 34 mesta:  Kuršumlije, Priboja, Bavaništa, Prijepolja, Kraljeva, Arilja, Kruševca, Negotina, Novog Sada, Selenče, Vranja, Čelareva, Požege, Nikolinca, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi, Čajetine, Rume, Novog Pazara, Čačka, Kikinde, Beograda, Paraćina, Niša, Aleksinca, Pančeva, Sokobanje, Kragujevca, Valjeva, Bojnika, Loznice, Šida, Velikog Gradišta i Sremske Mitrovice. Talentovani sportisti iz tri zemlje tako će imati besplatno mini letovanje i finalna takmičenja od 16. do 21. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading