PRO REKO U FINALU LŠ: Mandić potopio Špance u Beogradu

Autor: Tanjug

Sport

04.06.2021

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras u prvom polufinalu završnog turnira u Beogradu pobedili špansku Barselonetu 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2) na bazenu "SC 11. april".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Pro Reko - Barseloneta

Pro Reko će se sutra boriti za devetu titulu u ovom takmičenju, a do finalne borbe vodio ga je srpski reprezentativac Dušan Mandić, koji je susret završio sa četiri gola.

Podrška mu je bio Pjetro Filjoli sa dva pogotka, dok se u ekipi Barselonete istakao Felipe Perone sa tri gola, a vaterpolista Srbije Milan Aleksić jednom se upisao u listu strelaca.

Barseloneta je bolje počela duel, vodila je dva puta sa dva gola razlike, Pro Reko je uspeo da stigne rivala, a u jednom trenutku je preokrenuo na 5:4 golom Mandića.

Uzvratila je Barseloneta i ponovo stvorila višak od dva gola, ali su Italijani do kraja prvog poluvremena uspeli da smanje i španski tim imao je minimalnu prednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Pro Reko - Barseloneta

Treća deonice donela je veliki borbu, ali se bolje snašao Pro Reko, koji je brzo izjednačio i iskoristio propuštene prilike rivala, pa je sa 10:8 ušao u poslednju deonicu.

Sredinom poslednje četvrtine italijanski tim poveo je sa 12:9, što je kraju bili neodostižno za Barselonetu, koja će morati da se zadovolji borbom za treće mesto.

Drugi finalista biće poznat nakon meča Ferencvaroš-Breša, koji se igra večeras od 20.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading