(FOTO) POČEO MALI SAJAM SPORTA: Pančevo ugostilo Štefaneka, Udovičića i Borkovića na putu do medalja!

Autor:

Sport

18.05.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalnalna manifestacija Mali sajam sporta nastavljena je i ove godine. Prvi grad domaćin u 2021. godini bilo je Pančevo.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Mali sajam sporta nastavljen u Pančevu

Deca iz obdaništa i osnovnih škola su danas imala prilike da se oprobaju u preko 10 sportova.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i najbolji srpski automobilista Dušan Borković razgovarali su sa budućim nadama srpskog sporta kako izgleda put do medalja. 

- Videli smo koliko dece je danas prošlo kroz sve terene Malog sajma sporta ovde u Pančevu i želimo još jednom svima da pošaljemo poruku da treba da treniraju, bave se sportom i budu zdravi. Neće možda svi uspeti da osvoje olimpijske, svetske ili evropske medalje, ali je sigurno da će kroz sport i druženje sa proslavljenim sportistima naučiti prave vrednosti. Bitno je da se trude i odrastaju na pravi način, a sutra ćemo nadam se i ministar Udovičić i ja moći da kažemo da je neko od budućih šampiona ponikao upravo sa Malog sajma sporta. Želimo da promovišemo sport i privučemo što više dece na sportske terene, a u našem radu da ostvarimo taj cilj mnogo nam pomaže Ministarstvo omladine i sporta kome se ovom prilikom zahvaljujem- rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

- Nastavljamo tradiciju održavanja malih sajmova sporta širom Srbije, a danas imamo priliku da o važnosti fizičke aktivnosti za razvoj i zdravlje najmlađih razgovaramo u Pančevu. Malo koji grad može da se pohvali činjenicom da ima preko 160 sportskih udruženja, i da su na njegovoj teritoriji zastupljeni skoro svi sportovi, što uz prateću sportsku infrastrukturu, Pančevo čini sportskom bazom sa velikim potencijalom. Danas su najmlađi imali mogućnost da se upoznaju sa različitim sportovima, ali i da čuju sportska iskustva nas starijih, koji najbolje znamo da put do osvajanja medalja počinje izlaskom na teren u svom mestu. Pozivamo sve mlade, i one starije, da svakoga dana, izdvoje malo vremena i budu fizički aktivni, jer da bismo bili zdravi sport mora biti izbor svakog od nas- izjavio je ministar Udovičić.

Sportski savez Pančeva je prezentovao akcije koje se sprovode u gradu uz pomoć Sportskog saveza Srbije, a to su besplatna rekreacija za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama" i program za pravilan razvoj dece u predškolskim ustanovama "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek uručio je ovom prilikom generalnom sekretaru Sportskog saveza Pančeva Dejanu Periću lopte za sve osnovne škole ovog grada.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading