MINISTAR UDOVIČIĆ PRAVO U METU: Doping je PREVARA, Srbija je ZEMLJA ŠAMPIONA zbog poštenih pobeda

Autor:

Sport

06.05.2021

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pričao je o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

RepublikaFoto: MOS
Vanja Udovičić

Donošenjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu Srbija je potvrdila rešenost da i u ovoj oblasti ostane lider u regionu, prati međunarodne standarde i nastavi odnos nulte tolerancije prema dopingu u sportu.

Srpski sport bez svakog oblika dopinga je postulat našeg sistema, jer doping je prevara, a šampioni uvek pobeđuju samo pošteno i zato Srbija jeste zemlja šampiona! Zadovoljni smo primenom Zakona o sprečavanju dopinga u sportu iz 2014. godine, koji je u potpunosti ispunio svoju svrhu i pokazao odlične rezultate, međutim naša liderska pozicija u ovoj oblasti potvrđuje se upravo i spremnošću da među prvim zemljama u Evropi implementiramo i primenimo i sve novonastale izmene u ovoj oblasti. Siguran sam da je kako na sportskim terenima, ali i van njega, borba protiv dopinga nesporan cilj svih kako bismo zaštitili prvenstveno zdravlje naših sportista i svih mladih, omogućili fer-plej i nastavili dosledno sprovođenje nulte tolerancije svega negativnog u sportu. Cilj je da delujemo preventivno, edukujemo sportiste od najmlađeg uzrasta, širimo tu svest i kod svih mladih, jer samo ujedinjenim delovanjem institucija, krovnih organizacija, nacionalnih sportskih saveza i sportista, ali i škola, porodica, društva u celosti, možemo biti pobednici u borbi protiv dopinga u sistemu sporta i među mladima - poručio je ministar Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading