(VIDEO) Bokserski spektakl o kome se i dalje priča

Autor:

Sport

03.05.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni utisci sa Memorijala Branko Pešić 58. Beogradski pobednik još se nisu utišali. Spektakl u režiji Bokserskog saveza Srbije, a uz pomoć države Srbije i kompanija MTS, Asseco, Els sekjuriti i Delamode dobio je sjajne ocene više od 350 stranaca, koji su od 22. do 27. aprila uživali u prestonici Srbije. Dvorana Sportskog centra Rakovica bila je poprište generalne probe za Svetsko prvenstvo, koje će se od 26. oktobra do 06. novembra održati Beogradu. Srbiji na kraju šest zasluženih medalja (2 muškarci i 4 devojke). Zlato su nam doneli Vahid Abasov, Jelena Zekić i Nina Radovanović, a bronze kapiten reprezentacije Vladan Babić i dame Aleksandra Rapajić i Jelena Janićijević.

RepublikaFoto: BSS
Babić (plavi dres) na Beogradskom pobedniku

U BSS su izuzetno zadovoljni. Naš boks živi i o boksu se ponovo stalno priča. Turnir je opravdao očekivanja, na njemu smo videli puno osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih medalja. Treba podsetiti da edlog Nenada Borovčanina uz ime nosi i naziv memorijal Branko Pešić. Bokseri ne zaboravljaju najpoznatijeg gradonačelnika Beograda i na ovakav način njegovo ime drže od nezaborava. Strani učesnici su prezadovoljni i sami ističu da su oduševljeni koliko je Beograd bezbedan grad i koliko se svuda svi pridržavaju sprovođenja epidemioloških mera oko korona virusa. Na Beogradskom pobedniku bilo je puno gostiju, a BSS je organizovao da se kao kod kuće osećaju nekadašnji nosioci olimpijskih, svetskih i evropskih medalja u boksu iz cele Jugoslavije. Neki od njih izrazili su želju da se vakcinišu, jer u svojim državama nisu za sada uspeli. Posle konsultacija sa kabinetom predsednika Srbije, Aleksandar Vučić po ko zna koji put je pokazao svoju veličinu i legende boksa koje je su predvodili osvajači olimpijskih medalja Ante Josipović i Ace Rusevski na Institutu Batut dobili su vakcine Sputnjik.

U finalnoj večeri, uz direktan prenos na Arena fight, puno gostiju bilo je prezadovoljno kako je sve proteklo. Videli smo predstavnika Bokserskog saveza Rusije Aduka Abakarova, direktora Regionalne lige Aleksandra Risimića i mnoge druge.

RepublikaFoto: BSS
Abasov sa peharom, uz predstavnike BSS

Vladimir Ilić, pomoćnik ministra Ministarstva unutrašnjih poslova, nije krio oduševljenje posle završetka finalnih borbi.

- Fenomenalno. Nekoliko dana pre finala Beogradskog pobednika, ministar Aleksandar Vulin prisustvovao je meču u profi boksu i preneo mi je lepe utiske. Na poziv ljudi iz BSS došao sam na finale i zaista sam prepun lepih utisaka. Osvetljenje, muzika pred početak svakog meča u ringu, velika zastava sa motivima cele planete u bojama Srbije, totemi od pet metara koji najavljuju Svetsko prvenstvo u Beogradu, sjajan voditelj u ringu, sve u svemu kao spektakli koje smo ranije gledali samo sa boks mečeva u Americi ili Rusiji. I sjajne mečeve sam video, a pogotovo sam zadovoljan kako su se pokazali Abasov i Nina. Neka nastave tako daleko će dogurati. BSS ima sjajnu vizuju i verujem da ćemo svi uživati krajem oktobra kada ceo bokserski svet bude na SP u boksu a naš glavni grad domaćin. MUP već ima zajedničke planove sa Bokserskim savezom Srbije i uskoro ćemo precizirati i detalje - istakao je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP.

RepublikaFoto: BSS
Nenad Borovčanin sa delom gostiju na finalu događaja

Inače za boksere nema stajanje, selektori Piperski i Ždralo saopštili su spisak reprezentativaca u muškoj i ženskoj seniorskoj kokurenciji, koji će se boriti za medalje na Balkanskom šampionatu, koje počinje u Zagrebu šestog maja. Nadamo se novim uspesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading