SVETSKI WBC POJAS IDE U RUSIJU: Nikoliću za dlaku izmakla titula!

Autor: V. ZOGOVIĆ - D. OSTOJIĆ

Sport

23.04.2021

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavu gore, šampione! Srpskog boksera Marka Nikolića (32) sekunde su delile od velikog trijumfa, ali je WBC international silver titula namenjena prvaku sveta u kategoriji do 76,204 kilograma u srednjeteškoj kategoriji, otišla u ruke Sergeja Gorohova iz Rusije nakon što je sudija prekinuo meč u poslednjoj rundi i dodelio pobedu borcu iz Rusije, iako je Beograđanin insistirao da se ona nastavi.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Veliku borbu vodili su Nikolić i Gorohov

Spektakulan fajt priredili su dvojica boraca u hotelu Kraun plaza u Beogradu, koji je održan bez prisustva publike. Ipak, ljubitelji plemenite veštine prenos su mogle da isprate putem malih ekrana pošto je događaj emitovan na "TV Arena fight".

I imali su šta da vide, jer su se Nikolić i Gorohov bespoštedno pesničili svih deset rundi od po tri minuta. Naš Marko, koji je najpre 2019. godine postao prvak Mediterana, a zatim prestižnu titulu u WBC verziji u poluteškoj kategoriji do 79 kilograma naredne godine i obranio, doživeo je prvi poraz u profesionalnoj karijeri nakon 27 uzastopnih trijumfa.

 

 

 

Lako je mogao i do 28. pobede na poene pošto je u finišu sinoćnjeg duela imao prednost na bodovnim listama u odnosu na izazivača iz Kaliningrada. Ali, nažalost, u smiraj poslednje runde mu je opala koncentracija što je ruski Bombarder iskoristio i dva puta ga poslao na pod. Uprkos tome Nikolić je želeo da nastavi.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

- Nije bilo za prekid. Mogao sam da pričam, znao sam gde se nalazim. Mogao sam da nastavim bez problema. Ipak, čestitam rivalu na pobedi, došao je spreman. Hvala svima na podršci, ostavio sam srce u ringu i nadam se da se nisam obrukao - rekao je Nikolić.
Gorohov je stigao do 11. pobede na 15 mečeva.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

- Ozbiljno sam se pripremao, došao sam da pobedim. Marko je sjajan bokser. Inače, mi smo veliki prijatelji - rekao je u suzama Rus koji je pobedu posvetio preminulim drugovima.

RepublikaFoto: Dragan Kadić

Vulin i Borovčanin uživali u spektaklu

Marko Nikolić, inače pripadnik Vatrogasne jedinice Beograd, u duelu sa Rusom imao je podršku ministra unutrašnjih poslova Aleksandara Vulina koji je u bio u društu supruge. Takođe, tik pored ringa bio je i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin sa lepšom polovinom.

- Marko će ponovo biti šampion. On je jedan od naših najboljih pripadnika. Imamo ih mnogo zapravo, sve su to dobri i zdravi momci, prave patriote. Uvek će imati našu podršku - poručio je Vulin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading