KAO DA JE ROĐEN U BAZENU: Srbin nastavlja da dominira, RIZNICA ZLATA SAMO RASTE!

Autor:

Sport

27.03.2021

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li iko na licu Zemlje da savlada zahuktalog Čabu Silađija?!

RepublikaFoto: Tanjug
Čaba Silađi je nezaustavljiv!

U Budimpešti sve po starom. Čaba Silađi, reprezentativac Srbije, osvojio je zlatnu medalju na 50 prsno na Otvorenom prvenstvu Mađarske u „Dunav Areni“.

Četvorostruki olimpijac štopericu je zaustavio na 27,46. Kao što se i očekivalo nije imao pravog rivala. Drugoplasirani Oliver Gal kasnio je više od pola sekunde (27,99), dok je na trećem mestu završio Tamaš Sabo (28,76). Čaba se u Mađarskoj takmiči za klub Hodmezevašarhelj.

- Pristojan rezultat. Ušao sam u poslednjih nekoliko dana u jak trening, tako da nije bilo ni očekivano da budem brži. Najvažnije od svega je da sam za klub doneo važne bodove. Videćemo možda je ovo bilo moje poslednje učešće na šampionatu Mađarske - rekao je 30 – godišnji Silađi.

Pre pedesetice Čaba je bio najbrži i na dupli dužoj deonici sa vremenom 1:00,26. Ovom trkom Čaba je okončao seriju takmičenja u protekle tri nedelje. Ostvario je duple pobede na Otvorenim prvenstvima Srbije i Mađarske, dok je u Marselju bio najbrži na 50, dok je na 100 prsno osvojio drugo mesto.

- Generalno sam zadovoljan. Posebno sa 100 metara, jer sam u toj disciplini iz takmičenja u takmičenje pokazivao progres. Možda sam se nadao boljem vremenu na 50 metara u Marselju od tih 27,37, sve ostalo je kako sam i očekivao - istakao je Silađi.

RepublikaFoto: Public/Peđa Milosavljev
Čaba Silađi

Imao je najbolji prsaš Srbije u istoriji malih zdravstvenih poteškoća.

- Pojavio se bol u lumbalnom delu leđa. Očigledno da to nije nešto privremeno, što će da prođe samo od sebe. Kad dođem u Beograd moraću da rešim taj problem, kako bih nesmetano nastavio pripreme za Evropsko prvenstvo u Budimpšeti sredinom maja - istakao je Silađi.

I poslednji dan šampionata obeležio je sjajni Krištof Milak. Stigao je do još dva zlata sa sjajnim vremenima. Na 200 slobodno je slavio sa 1:46,15, a onda je nešto kasnije ubedljivo pobedio na 100 delfin sa 50,47. Nekadašnji reprezentativac Srbije Sebastain Sabo bio je treći sa 51,71.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading