ALEKSANDAR RAKIĆ JE STIGAO DO VRHA: Srbin PRED TUČU ŽIVOTA ODUŠEVIO tokom intervjua sa najpopularnijim MMA novinarom!

Autor:

Sport

03.03.2021

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada odradite intervju sa Arijelom Helvanijem, znate da ste postali neko i nešto u svetu MMA.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Aleksandar Rakić

Aleksandar Rakić odavno je neko i nešto u ovom sportu, ali do sada nije imao zadovoljstvo da razgovara sa novinarom koji već devet puta za redom osvaja nagradu "najboljeg MMA novinara godine" Arijelom Helvanijem.

Kako ističe ludački popularan Kanađanin, već dve godine ga legija fanova naše "Rakete" progoni ga da ga intervjuiše, što se konačno dogodilo uoči UFC 259.

Naš internacionalac, inače rođen u Beču, u subotu će se sudariti sa Tijagom Santosom u polu-teškoj kategoriji, gde bi pobednik tog okršaja mogao da bude sledeći u redu da se bori za titulu.

Rakić zauzima 4. mesto u svojoj kategoriji, dok je Brazilac 2.

- Rakićevi fanovi gotovo su uvređeni i osećaju da ti nisam pokazao adekvatno poštovanje, pa bih voleo da počnem sa izvinjenjem. Izvinjavam se i tebi Aleksandre, a i njima, pošto su oni baš pasionirani, ako nisi primetio - počeo je Helvani. 

- Znam koliko su ludi, posebno fanovi sa Balkana i iz regiona oko Nemačke, obožavam ih - odgovorio je naš borac. 

Nastavio je Arijel priču o Srbiji, pa ga je zanimalo kako je odabrao koju će državu da predstavlja u oktagonu, imajući u vidu da je državljanin Austrije.

- Teško mi je, posebno sada kada sam na vrhu i svi žele da predstavljam njihovu zastavu. Prvih pet tuča u UFC-u sam predstavljao Austriju, ponosan sam što sam odrastao tamo, moji su pobegli od rata, tamo sam stasao kao borac. Tamo ne poštuju toliko MMA, za njih je ovo brutalan sport, ali samo posle pete tuče odlučio da prestavljam Srbiju zato što kod nas apsolutno obožavaju MMA - istakao je Rakić, koji se prvi put protiv Entonija Smita borio u opremi sa srpskom zastavom.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Aleksandar Rakić

Da li su se u Austriji naljutili zbog promene?

- Nisu se ljutili. Više su u Srbiji bili oduševljeni - jasan je Aleksandar. 

Velika mu je želja da stavi Srbiju i Austriju na MMA mapu.

- Ima prelepih mesta u Evropi gde želim da dovedem UFC. Kako u Srbiji, tako i u Austriji. Bilo je već UFC-a u Zagrebu, ali moramo ponovo u Evropu - nastavlja on. 

Helvaniju je zanimljivo što je izgubio na debiju.

- Tek sam došao iz kik-boksa u MMA. Odmah sam se tukao za titulu, pet rundi, nisam ni znao da se rvem, i onda sam izgubio posle "giljotine". Rano sam počeo kik-boks, imao sam oko 40,50 tuča, ali mi je onda dosadilo. Hteo sam da postanem kompletan borac, i tako sam završio u MMA - nastavio je o svojim sportskim korenima Rakić.

Nije stranoj publici poznato previše lica u borilačkim sportovima sa naših prostora, pa je Helvanija zanimalo ko su Rakiću bili idoli dok je odrastao. 

- Jedan od najvećih ikona mi je Mirko "Kro Kop". Moji su iz regiona, idol mi je oduvek, ali da, nema previše boraca iz regiona, kao ni iz Austrije. Fedor Emilijanenko takođe, i on mi je idol - dodaje Srbin.

RepublikaFoto: youtube.com/ Mirko Cro Cop Filipović Official
Mirko Kro Kop idol je Rakiću

Trenirao je sa Mirkom Filipovićem pred tuču sa Smitom.

- Trenirao sam sa Mirkom pred Smita. Radio sam kamp u "American Top Team"-u u Zagrebu. Bili smo u njegovoj teretani koja je iznad njegove kuće. Pitao sam ga za savete, pre svega kako da izvedem "haj-kikove" (šuteve u glavu) kao on. Bio sam nervozniji dok sam trenirao sa njim nego dok se tučem - našalio se Rakić.

Posle poraza na debiju, vezao je 12 pobeda, do kontroverznog poraza protiv Volkana Ozdemira. 

- Dobio sam tu tuču, ali ne mogu više o tome. Briga me više. Pravi fanovi sporta i stručnjaci, kao i svi oko mene, znaju ko je dobio tu tuču. Smatram da sam i dalje neporažen u UFC-u i da sam dobio Ozdemira - jasan je Aleksandar. 

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Fight Forum
Aleksandar Rakić

Sa predstojećim protivnikom, "Maretom" Santosom, trenirao je 2018, ali ne smatra da će to previše uticati na tog borbe. 

- Ovo je već treća borba za redom da se borim sa nekim ko se već tukao za titulu. Želim sve jače protivnike, pa mislim da je Santos samo korak napred. Nismo preterano trenirali zajedno, bili smo zajedno u kampu, ali nismo sparingovali. Iz ličnog iskustva znam kako je podneti povrede poput njegovih, i ja sam operisao koleno, tako da ne znam da li je ovaj stari Santos isti kao stari - dodao je o protivniku ovaj polu-teškaš.

U subotu  je glavna tuča upravo za pojas u njegovoj diviziji između Izraela Adesanje, šampiona u srednjoj kategoriji, i Jana Blahoviča, šampiona u Rakićevoj, ali šta Bečlija očekuje od nje?

- Biće zanimljiva borba. Ako bude trajala pet rundi, Adesanja će pobediti, ali nikada ne možete otpisati Jana, Poljaci se nikada ne predaju. Blahovič je bolji na zemlji, jači je i bolji na zemlji, tako da komotno može da ga natera da se preda. Adesanja možda želi da bude pokretniji, ali je Jan pravi polu-teškaš, biće teško Izraelu sa toliko manjom kilažom, barem u klinču i parteru - stručno je mišljenje Rakića. 

Pobednik između njega i Brazilca verovatno ide na pobednika te tuče.

- UFC odlučuje, ali će me teško odbiti ako pobedim. Najviše na svetu bih voleo da se borim za titulu, ali ako treba još nekoga da pobedim, spreman sam. Pravi prvi pretendent Glover Tešeira bio bi prvi pik, ali on tvrdi da će prihvatiti isključivo borbu za titulu. Moje je da sredim Tijaga, pa ćemo videti - zaključio je Aleksandar Rakić u razgovoru sa Arijelom Helvanijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ERwin

04.03.2021 09:33

Borbe, mečevi a ne tuče !