ZLATNA IVANA ŽELI DA NASTAVI DOMINACIJU: Španovićka NIKAD SPREMNIJA da odbrani zlato na EP!

Autor:

Sport

25.02.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Španović slavila je na "Serbia openu", posle kog je spremna za nove uspehe.

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović posle pobede na "Serbia openu" potpuno je spremna da brani zlato na EP

Ivana Španović, najbolja Srpska atletičarka, trijumfovala je na šestom “Srbija open” mitingu. 

Ivani je daljina od 6,71 metara, koju je ostvarila u petoj seriji, bila dovoljna da dođe do pobede ispred Britanke Džasmin Sojers i Mađarice Dijane Lesti, posle čega je naša lepotica sabrala utiske.

Ovo je malo specifično takmičenje bilo, jer je sedam dana pred veliki turnir, a ja obično tada ne skače. Druga stvar je što sam skakala bez trenera Gorana Obradovića, pa me je to malo omelo. Okej je bilo, ništa spektakularno, ali me hrabri da ću biti sledeće nedelje preko 6,90 da bih odbranila titulu - istakla je ona.

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović na "Serbia openu"

Naredno takmičenje na kojem će Ivana Španović učestvovati je dvoransko Evropsko prvenstvo. Kontinentalni šampionat u poljskom Torunu održaće se od 4. do 7. marta, kada će Ivana braniti zlato.

- U principu nisam nikada bolje trenirala od povratka posle povrede. Međutim, očigledno je da mi fali ta rutina na takmičenjima. Potrebno je da probijem, da napravim taj jedan skok i biće sve u redu. Ostalo mi je sada nekoliko dana da se odmorim. Spremna sam za Evropsko prvenstvo - jasna je srpska atletičarka.

Leteća Srpkinja posle EP sprema se za Olimpijske igre

Španovićeva će po završetku Evropskog prvenstva napraviti kratak predah pre Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebalo da budu kruna njene karijere.

- Računamo da će biti Igara. Tako se ponašamo i treniramo. Posle Evropskog prvenstva uzeću nekoliko dana odmora, naravno ako zaslužim. Počinjem sa pripremama, u maju krećem sa mitinzima. Videćemo gde ćemo moći da se takmičimo. Tokio bi trebalo da bude kruna moja karijere. Uradiću sve što je potrebno da tamo odem u najboljoj mogućoj formi - zaključila je Ivana Španović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading