SKLOPLJEN VAŽAN PAKT: Deklaracija o saradnji - kreće regionalna liga u boksu!

Autor:

Sport

19.02.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deklaracija o saradnji šest regionalnih bokserskih saveza, na osnovu koje će krenuti regionalna liga, potpisana je danas u Skupštini grada Beograda u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i predsednika Svetske bokserske federacije (AIBA) Umara Kremleva.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Predsedništvu visoki delegaciju boksa, povodom osnivanja Regionalne klupske lige u boksu i organizacije Svetskog prvenstva, koje će se ukrajem novembra održati u Beogradu.

Dvorana Arena ugostuće najbolje borce u olimpijskom sportu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Boks delegaciju činili su Nenad Borovčanin, predsednik BSS sa svojim timom, predsednik AIBA Umar Kremlev, predstavnici boks saveza iz regiona (Slovenija, BiH, Hrvatska i Makedonija) i promoter SP u Beogradu Miloš Biković.

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike prisustvovao je i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Boža Maljković.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić sa delegacijom BSS

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u Skupštini grada dočekao je Umara Kremleva i predstavnike boksa iz regiona.

Poručio je da je Beograd grad sporta i da od kada je Nenad Borovčanin na čelu BSS boks je u Srbiji ponovo počeo da živi.

Nakon toga predstavnici Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije potpisali su deklaraciju o osnivanju Regionalne klupske lige.

RepublikaFoto: Tanjug
Udovičić i Vučić

Goste su pozdravili i Dragana Belojević gradska sekretarka za sport i generalni direktor dvorane Arena.

Deklaraciju su potpisali predstavnici šest bokserskih saveza, a u ime Srbije potpis je stavio predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin.

U regionalnoj ligi, koja kreće početkom aprila, učestvovaće bokseri iz Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a ujedno biće održana "Gran pri serija" od 15 velikih bokserskih turnira u regionu poput čuvene "Zlatne rukavice" u Beogradu ili prestižnog turnira "Zlatni gong" u Skoplju.

- Velika je čast što se ovaj istorijski događaj odvija u Skupštini grada Beograda. Dobrodošlica gospodinu Kremlevu, trudićemo se da opravdamo poverenje, kao i gostima iz regiona. Beograd je i vaš grad, osećajte se kao kod kuće. Pripadam generaciji koja je rasla uz čuvene boksere Parlova, Beneša, braću Kačara, Rusevskog, Mavrovića. Verujem da ponovo možemo da napravimo neke nove heroje koji će biti idoli novim generacijama- izjavio je Vesić.

On je posebno istakao značaj činjenice da će se u Beogradu, u novembru, održati Svetsko prvenstvo u boksu.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

- Beograd je grad sporta, svako veliko takmičenje je promocija grada, znači mnogo za našu infrastruktru i uvek je najbolja promocija. Srećni smo što ćemo organizovati Svetsko prvenstvo u boksu, kao i dvoransko Svetsko prvenstvo u atletici. Osećam veliki ponos i siguran sam da ćemo podići kvalitet boksa. Posebno hvala Borovčaninu, mnogo je uradio za boks, podigao ga noge, a bio je, neću preterati kad to kažem, skoro zamro, Bio sam presrećan sam kad smo imali revijalni meč Crvene zvezde i Partizana na Trgu republike. To samo pokazuje da zajedno možemo da uradimo nešto što ostaje iza nas. Danas je to regionalna liga i svi ćemo imati koristi od toga- poručio je Vesić.

Prvi čovek svetskog boksa Umar Kremlev posebno se zahvalio Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću što podržavaju boks i iskoristio priliku da čestita predsednicima regionalnih saveza.


- Danas smo videli ujedinjenje, bilo koju stvar da radite, a da to ujedinjuje ljude, čini da tu stvar čeka svetla budućnost. Danas su to bokseri i hoću da se zahvalim predsednicima federacija što se ujedinjuju i rade na budućnosti naše dece. Razvoj sporta znači i zdravu naciju, zato svaka zemlja mora da se bori za razvoj sporta, posebno danas kad je teška situacija u svetu zbog kovida- istakao je Kremlev.

Svi mečevi u regionalnoj ligi i na "Gran pri" seriji biće prenošeni na televiziji Arena sport, uz podršku kompanije MTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading