UDOVIČIĆ SE SASTAO SA FABRICIJEM: Važan sastanak o unapređenju sporta, napretku mladih i saradnji u budućnosti!

Autor:

Sport

03.02.2021

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa ambasadorom i šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Semom Fabricijem i otvoreno i prijateljski razgovarao o uspešnoj realizaciji zajedničkih projekata i planovima za produbljivanje saradnje u oblastima omladine i sporta.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Vanja Udovičić i Sem Fabrici

Ministarstvo omladine i sporta uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji aktivno realizuje niz projekata koji za cilj imaju promociju sporta i zdravih stilova života kao i stvaranje što boljih uslova za kontinuiran napredak mladih kroz veću zapošljivost i dodatnu edukaciju.

Projektom IPA 2014, koji se odnosi na obnovu i poboljšanje uslova za bezbednost dečijih igrališta u gradovima, obuhvaćeno je 24 igrališta u 10 gradova širom Republike Srbije.

Osnovni cilj ovog projekta je promocija sporta kao najzdravije aktivnosti za provođenje slobodnog vremena u ranom detinjstvu. Realizacijom zajedničkog projekta IPA 2015 izgrađeno je, rekonstruisano, adaptirano ili završeno 24 sportska objekta u 22 lokalne samouprave.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Bogata saradnja Ministarstva omladine i sporta i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji uspostavljena je i kroz implementaciju projekta ''Zapošljivost mladih i aktivna inkluzija'' i zajedničko učešće u Erazmus + programu.

 

Evropska komisija podržava i rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih, koja za cilj ima stvaranje socijalnih spona između mladih u regionu, kroz međusobno deljenje iskustava i znanja. Takođe, Srbija se od 2018. godine pridružila inicijativi EU ''Evropska nedelja sporta'' koja se obeležava širom Evrope s ciljem da se građani podstaknu na bavljenje fizičkom aktivnošću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading