UŽASNA VEST: Ogromna LEGENDA srpskog sporta u KOMI!

Autor:

Sport

30.01.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se sin i otkrio detalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracije

Proslavljena srpska atletičarka Vera Nikolić-Ćasić nalazi se u indikovanoj komi nakon što je doživela moždani udar koji je prizveo i srčane probleme.

Informaciju o zdravstvenom stanju prve srpske svetske rekorderke u "kraljici sportova" i nekada dvostruke šampionke Evrope, objavio je njen sin Goran Ćasić u izjavi za "Sportski žurnal".

- Reanimirana je i operisana kod profesora Gorana Tasića na Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Sprečeno je dalje krvarenje, od tada je u indukovanoj komi -  objasnio je Dejan Ćasić I dodao:

- Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom da je preživela već ovo što je mnogima kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostane da je Bog pogleda pa da se digne - dodao je on.

Vera Nikolić je rođena 1948. godine u Grabovici, a 1966. proglašena je najboljim sportistom Jugoslavije, dok je svetski rekord na 800 metara bio u njenom vlasništvu tri godine, u periodu od 1968-1971.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading