LEGENDARNI GOLMAN ODUŠEVLJEN ŠPANCEM: Nebo je granica Srbiji sa Đironom!

Autor: Marija Stefanović

Sport

11.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski trener Toni Đirona (47) odradio je odličan posao sa "orlovima" dosad i uz njega nam je samo nebo granica, istakao je za Srpski telegraf bivši reprezentativac Darko Stanić (42)! Srbija je pod novim selektorom zabeležila fenomenalne rezultate na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

RepublikaFoto: Starsport
Vratio veru u srpski rukomet... Toni Đerona

Oni su na dvomeču protiv bivših svetskih i olimpijskih prvaka, Francuske, prvo zabeležili pobedu sa 27:24 prošle srede, a zatim i remi u subotu uveče 26:26. Stanić, koji je kao golman doneo srebrnu medalju Srbiji na prvenstvu Evrope 2012, priznao je da je bio veoma iznenađen igrom našeg tima.

PREPORODILI SE

- Moram da vam priznam da sam bio oduševljen. Odigrali smo dva fenomenalna meča, bili smo aktivni i u napadu i u odbrani, što se nije moglo dugo videti u igri naše reprezentacije. Vidi se da je Đirona odlično pripremio meč i drago mi je što su se igrači brzo navikli na novog selektora. Vreme je da srpski rukomet ponovo bude u vrhu i da budemo konkurentni na svim mečevima. To je uz Tonija sasvim moguće - objasnio je Stanić.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Stanić

Legendarni golman je otkrio da on dobro poznaje Tonijev sistem i rad jer su sarađivali 2015. u katarskom El Džaišu.

- Ja sam znao da će Đirona popraviti igru našeg tima. Bio mi je trener u Kataru i poznat mi je njegov sistem, ali nisam znao da će mu to poći tako brzo za rukom. Vidi se da ga igrači slušaju i da je njegov dolazak bio pravi pogodak. On će u srpski rukomet uneti veliku energiju i španski način rada, što je stvarno odlična stvar. Bitno je samo da se Toniju obezbede svi uslovi da bi on mogao da se posveti terenu sasvim i onda neće biti zime za naš tim - poručio je Stanić.

PAŠĆE GRCI

Naredni meč naši momci će igrati u sredu (17.00, RTS 2) protiv Grčke u trećem meču prve grupe, a Stanić se nada novom trijumfu "orlova".

- Ako budu igrali kao na mečevima sa Francuskom, sve je moguće. Bitno je samo da ispoštuju sve što im je Toni rekao i uspeh neće izostati. Nadam se da će nas srpski tim obradovati još jednom dobrom partijom - zaključio je nekadašnji najbolji golman u Evropi.

RepublikaFoto: instagram.com/cupara16

Cupara bio na visini zadatka

Junak remija u drugom meču sa Francuskom (26:26) svakako je bio golman Vladimir Cupara (26). On je svojom 13. odbranom sačuvao mrežu u poslednjoj sekundi, što je posebno obradovalo njegovog kolegu ispred gola.

- Cupara je bio odličan, na visini zadatka, ali da bi golman dobro radio svoj posao, mora i odbrana da bude dobra. Jedno bez drugog ne može da funkcioniše - objasnio je Stanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading