DA LI ĆE SADA KONAČNO DA NAM KRENE? Revolucionarna PROMENA u srpskom rukometu!

Autor:

Sport

23.12.2020

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigla i zvanična potvrda.

RepublikaFoto: RSS
Rukometna reprezentacija Srbije

Nova predsednica upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS) od danas je Milena Delis, saopštio je RS S.

Kako se navodi, Delić je jednoglasnom odlukom delegata vanredne Skupštine Rukometnog saveza Srbije izabrana za novu predsednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, dok su za potpredsednike UO RŠ izabrani Dejan Stanojević i Vladimir Mandić.

Na predlog nove predsednice Rukometnog saveza Srbije izabran je i Upravni odbor čiji su članovi predsednik RK Vojvodina Milan Đukić, Dragan Lozo, nekadašnji reprezentativke i reprezentativci Dragan Momić, Milorad Krivokapić (zadužen za muški rukomet), Ljiljana Knežević i Jelena Erić (zadužena za ženski rukomet).


Za generalnog sekretara RŠ izabran je Svetozar Stanković, a novi predsednik Skupštine RŠ postao je Dragan Bukvić koji je tu funkciju obavljao i u mandatu do 2016. godine.

Za potpredsednika Skupštine RŠ izabran je Dejan Milenković.

- O prošlosti ne bih da pričam iako znamo da je rukomet doveden u jako tešku situaciju zbog nesređenih stvari u kojima lutamo i ne znamo gde idemo. Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom da je stanje takvo kakvo jeste. Cilj mi je bio da pokušavam da pomirim regione i da budemo zajednica i dobro je već rečeno da ne bi trebalo da se delimo jer svi smo u timu i svi imamo zajedničke ciljeve. Rukovodstvo ima svoje ciljeve i zadatke - rekla je Delić za sajt RSS.
 
RepublikaFoto: RSS
Milorad Krivokapić, Milena Delić i Jelena Erić

Pored pomirenja regiona, cilj je i rad na novom Statutu gde bi do 1. februara usvojili predlog nacrta, kao i da ga stave na javnu raspravu 15 dana i da kasnije usvoje taj Statut.


- Najveći akcenat biće na decentralizaciji i regionalizaciji. Da prisustvo klubova bude što veće jer to je srž i baza, rukometa nema bez igrača i klubova. Posle usvajanja Statuta, početkom juna bi bila redovna izborna sednica gde ćete imati priliku da odlučujete da li smo ispunili zadatak ili ne. Kratak je period 5-6 meseci. Prioritet je baza, odakle svi poslovi kreću, naša kancelarija, gde moramo da uradimo sistematizaciju radnih mesta i uskladimo prema potrebama funkcionisanja Saveza - rekla je Delić i dodala:

- Želimo da svi mogu da se obrate kancelariji RŠ za sve što je potrebno, da sve funkcioniše kako treba i da se postave temelji za srpski rukomet. To je najvažniji posao. Posle možemo da pričamo o sistemu takmičenja, da probamo da dođemo do kvaliteta, jer tu je baza. Osnovaćemo stručne savete koji će praviti planove i programe za razvoj dece, jer bez dece nema napretka. Obezbediti im dobar kalendar, dovoljno sredstava i određeni broj časova za rad - rekla je ona.

Objasnila je i iz kojig razloga se kandidovala za ovu poziciju.

- Kandidovala sam se isključivo iz interesa rukometa. Ni jedan glas mi nije potreban ako ne radim u interesu rukometa. Ako ne budem radila kako treba slobodno tražite moju smenu i ja ću se povući - zaključila je Delić.

Milena Delić je bivša državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRK Radnički i ŽRK Dinamo. Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Kup takmičenja, sa Radničkim je osvojila tri Kupa pobednika Kupova.

Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednik UO RŠ zadužena za ženski rukomet. U tom periodu, 2008. godine, kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Većina tih kadetkinja nastupa i danas u seniorskoj reprezentaciji. Milena Delić je aktuelni predsednik Skupštine RSB i nosilac brojnih priznanja ŽRK Radnički, Grada Beograda i RŠ.

Na vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije održanoj u hotelu “Kraun Plaza” učestvovalo je 39 od 47 delegata iz cele Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading