KAKVA KLASA: Mejveder i Kličko U VISOKOM DRUŠTVU!

Autor:

Sport

17.12.2020

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljena je klasa koja će ove godine ući u boksersku "kuću slavnih", a kada budete videli imena na spisku, ostaćete bez reči.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Kličko i Flojd Mejveder biće lica ovogodišnje klase u "Kući slavnih" boksa!

Koliko god to čudno zvučalo, Flojd Mejveder i Vladimir Kličko postaće deo "kuće slavnih" boksa!

Iako Mejveder realno još uvek može da složi skoro svakog ko bi stao u ring sa njim, iako Kličko i dalje ima figuru grčkog boga, dve legende generacije koja je odrasla 90-ih veoma rano u svojim životima naćiće se među najzaslužnijim imenima u istoriji ovog sporta.

Pored njih će u kuću slavnih ući i Andre Vord i Lejla Ali.

Kultni Ukrajinac, koj je u karijeri ostvario skor od 64-5, nije krio svoje oduševljenje.

- Boks je uvek bio moj život, učinio me je boljom osobom, naučio me je o svetu i zato ću mu večno biti zahvalan - napisao je on na društvenim mrežama.

Neporaženi Vord (32-0), još se mlađi našao u elitnom društvu, sa svega 36 godina!

- Ne slavim pobede veoma dobro, ali ovu ću slaviti, i to jako - napisao je Vord. 

 

 

 

Ukoliko vas je zanimalo ko donosi odluke o kući slavnih, to radi Asocijacija bokserskih pisaca u saradnji sa bokserskim istoričarima.

Mejvederov izbor puka je formalnost posle skora od 50-0, iako kontroverzni borac u retko kome izaziva pozitivna osećanja.

On je od penzionisanja 2017. godine zaista pao na niske grane, pa posle niza teških optužbi za nasilje nad ženama ima zakazanu tuču sa Jutuberom Loganom Polom sledeće godine.

- Sve što sam stekao na ovom svetu stekao sam zbog boksa. Sada mi je drago što će moja prestižna dostignuća konačno priznati i prestižna asocijacija poput ove - istakao je Mejveder.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Flojd Mejveder ima skor od 50-0, pa će biti deo "Kuće slavnih" uprkos silnim skandalima

Pored Klička, Vorda i Mejvedera biće i posthumnih priključenja kući slavnih, pa će En Vulf, Marijan Trimiar i Margaret Gudman takođe biti deo ove klase, kao i Dejvi Mur, Džeki Tonavanda, Fredi Braun, Džeki Mekkoj, Džordž Kimbal i Džej Larkin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading