OSVOJIO JE ZLATO NA OLIMPIJADI: Velika tuga, preminuo naš LEGENDARNI vaterpolo REPREZENTATIVAC!

Autor:

Sport

07.12.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša vest.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje vaterpolista Srbije

Proslavljeni vaterpolista Dejan Dabović preminuo je u nedelju uveče posle kratke i teške bolesti u 77. godini života.

Dabović je u 110 navrata nosio dres reprezentacije Jugoslavije, sa kojom je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1968. Ima osvojeno zlato i na Mediteranskim igrama u Izmiru 1971. Za nacionalni tim je još igrao na Svetskom prvestvu 1975. u Kaliju i godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Montrealu.

PREMINUO DEJAN DABOVIĆ U Beogradu je u nedelju uveče posle kratke i teške bolesti u 77. godini preminuo Dejan Dabović,... Posted by Waterpolo Serbia on Monday, December 7, 2020

Igrao je za Jadran do 1968. kada je prešao u Partizan. Sa beogradskim sastavom je 1968. i 1970. osvajao državni prvenstvo a 1968. i 1969. zimsko prvenstvo. Karijeru je nastavio u Primorju a završio u Solarisu.

Posle toga se bavio trenerskim poslom u brojnim klubovima u Jugoslaviji i Italiji. Bio je tvorac izvanredne generacije Primorja koja je iznedrila asove poput Vujasinovića, Hinića, Baraća...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading