ISTORIJSKA TRKA U BAHREINU: Perez napravio IZNENAĐENJE!

Autor:

Sport

06.12.2020

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga trka u Bahreinu donela nam je prvu pobedu u karijeri vozača Rejsing Pointa Serhija Pereza.

RepublikaFoto: Formula1.com
Pobednik... Serhio Perez

Perez je na kraju prvog kruga bio 18. ali je zahvaljujući dobroj vožnji, dobroj taktici ekipe, ali i greškama ekipe Mercedesa uspeo da pobedi.

On je postao prvi Meksikanac koji je posle 1970. godine uspeo da pobedi u trci Formule 1. Perez je trku završio za sat, 31 minut, 15,114 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je vozač Renoa Esteban Okon, što je njegov prvi plasman na podijum, a treći je bio vozač Rejsing Pointa Lens Strol. Vozač Meklarena Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Danijel Rikardo iz Renoa, a šesto mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula.

Sedmi je bio Danil Kvjat iz ekipe Alfa Tauri, osmo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, koji je krenuo sa pol pozicije, a deveto mesto zauzeo je njegov privremeni timski kolega Džordž Rasel. Rasel je u ekipi zamenio sedmostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona, koji je zaražen korona virusom. Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je 10. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading