(FOTO) Odbojkaška Srbija TUGUJE - odlazak LEGENDE!

Autor:

Sport

22.11.2020

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo je u 63. godini života.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracije

Ratko Zlatičanin – Rakac, nekadašnji odbojkaš, odbojkaški sudija, delegat i počasni član Beogradskih odbojkaških sudija, preminuo je u 63. godini.

Mnogi odbojkaši u Srbiji koji su rođeni 50-ih i 60-ih godina znaju ga samo po nadimku – Rakac. Odbojkom je počeo da se bavi kao srednjoškolac u beogradskom "Obiliću", bio jedan od kreatora duha i uspona tog kluba iz lige u ligu, 80-ih i početkom 90-ih godina.

Foto: pixabay.com
Ratko Zlatičanin - Rakac

Znao je sve o odbojci. Kao junior je položio za odbojkaškog sudiju. Potpuno razumevanje odbojke omogućilo mu je da i kao sudija bude uvažen i cenjen. Dogurao je do nacionalnog sudije i sudio utakmice drugog stepena takmičenja u SFRJ. Nekoliko godina bio je kontrolor suđenja na utakmicama republičkih liga. Bolest sa kojom se dugo borio sprečila ga je da u odbojci postigne više. Bežao je od šablona, išao svojim putevima koji se nisu ukrštali sa putevima drugih. Iako već dugo nije aktivan u odbojci, o Rakcu se i danas među sudijama i odbojkašima pričaju lepe priče čiji je on bio akter.

Rođen je u Rijeci, celog života voleo je more, pričao o njemu i radovao mu se. Jedna od njegovih poslednjih želja bila je da ode bez sahrane i da se njegov pepeo prospe u more.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading