(VIDEO) KRALJ FORMULE NAPUŠTA EKIPU: Poznat spisak potencijalnih zamena!

Autor:

Sport

05.11.2020

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Hamilton za sada odbija da produži ugovor sa Mercedesom posle sezone u kojoj je obarao rekorde i došao do titule. U slučaju da najbolji trkač na svetu stvarno napusti Nemački sastav, ko bi mogao da ga zameni?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Formula 1 mogla bi da izgleda znatno drugačije od sledeće sezone

Luis Hamilton ima ugovor sa Mercedesom koji ističe 31. decembra ove godine. On taj ugovor do sada nije produžio, postoje naznake da to neće ni uraditi, pa su se Nemci brže bolje bacili u potragu za potencijalnom zamenom.

Naravno, niko Hamiltona ne može adekvatno da zameni, ali evo spiska šestorice koja bi to mogli da probaju.

Maks Ferštapen

Logično rešenje za Hamiltonov odlazak bio bi upravo njegov najveći trenutni rival Maks Ferštapen. 

Holanđanin sa velikim uspehom nastupa za Red Bul, ali bi šampionski tim kada je konstrukcija u pitanju mogao da ga privoli u Mercedes.

Ipak, ukoliko bi Britanac stvarno napustio Formulu, Ferštapenov put ka tituli bio bi mnogo čistiji, pa bi ostanak u Red Bulu bio još izvesniji.

Džordž Rasel

Sledeći na listi u slučaju da Verštapen odbije je mladi Englez Džordž Rasel. On je već deo Mercedesovog programa za mlade vozače, ali se nalazi u drugoj godini trogodišnje pozajmice Vilijamsu, gde skuplja veštine munjevitom brzinom.

Ovaj momak ima svega 22 godine, a titulu Formule 2 osvojio je još 2018. godine.

Ako stvarno dođe do nezamislivog, Valteri Botas bi u Raselu imao adekvatnog partnera.

Serhio Perez

Meksički trkač Serhio Perez iznenađujuć je pik, ali interesantan u isto vreme. On nema komplekse, pametno nastupa na stazi, i nema fluktuacije u svojim trkačkim sposobnostima.

Dodatni bonus je činjenica da bi bio značajno jeftiniji od većine drugih opcija.

Niko Hulkenberg

Ekipa iz Štutgarta zasigurno bi bila presrećna da vidi Nemca u nemačkom bolidu. Iako ima već 33 godine, Hulkenberg je još uvek na vrhuncu i ume da iznenadi. Olakšavajuća okolnost je činjenica da on nema ni planove ni ugovor za sledeću sezonu, tako da bi posao bio gotov u sekundama.

Štofel Vandorn

Belgijski vozač velika je nepoznanica većini fanova Formule. On je nepravedno i prerano otpušten iz Meklarena posle senzacionalne juniorske karijere.

Vandorna je već jednom lovio šef Mecedesa Toto Vulf, kada ga je video na čelu svog Formula E tima (Formula u elektronskim bolidima). Vandorn je tu ulogu ispunio do savršenstva, pa bi u svojoj 28. godini konačno mogao da se vrati u sam vrh trkačkog sveta.

Esteban Oćon

Poslednji, ali daleko od najgoreg, na listi je Esteban Oćon. Ovaj Francuz već nastupa u Formuli 1, i to za Reno, tako da bi on bez većih poteškoća mogao da se uklopi u sastav Mercedesa.

I on je bio deo juniorskog tima Mercedesa, čak mu je menadžer tada bio upravo Toto Vulf, ali je najveći kamen spoticanja kada je on u pitanju Renoova želja da ga pusti u tabor rivala.

Ipak, Mercedes raspolaže pozamašnim budžetom, tako da ništa nije isključeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading