NEMCI SAKATE SRBIJU: Klub reprezentativcu Srbije ZABRANIO DA NASTUPA PROTIV ŠKOTSKE!

Autor:

Sport

05.11.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem u reprezentaciji Srbije za utakmicu protiv Škotske. Selektoru Ljubiši Tumbakoviću neće moći da se stavi na raspolaganje ni Miloš Veljković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Srbije

Njegov klub Verder iskoristio je novo pravilo FIFA i nije dao dozvolu svom štoperu da se odazove pozivu u nacionalni tim i putuje u Srbiju zbog pandemije koronavirusa.

To je pravilo FIFA privremeno uvela i neće sankcionisati klubove koji ne puštaju svoje igrače u reprezentaciju do kraja ove godine zbog opšte epidemiološke situacije u celom svetu.

Na ovaj način klubovi ne moraju da čekaju da im važni igrači završe višednevnu samoizolaciju po povratku sa reprezentatativnih akcija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novo pravilo dozvolilo je Verderu da zabrani Veljkoviću nastup za "Orlove"

Verder je takođe zabranio i drugim igračima da se odazovu pozivima u nacionalne timove, jedini koji je dobio dozvolu je golman Jirži Pavlenka i to samo zato što selekcija Češke igra prijateljski meč u gostima protiv Nemačke, pa čuvar mreže neće morati da putuje.

Osim našeg Veljkovića klub iz Bremena nije dao dozvole ni Marku Friedlu (Austrija), Milotu Rašici (tzv. Kosovo), Juji Osaki (Japan) i Džošu Sardžentu (SAD).

 

Srbija će 12. novembra igrati finale baraža za EURO protiv Škotske u Beogradu, a potom je očekuju i dve utakmice u Ligi nacija, protiv Mađarske u Budimpešti i Rusije u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading