ŽIVOT POSLE HABIBA: Borac predložio GENIJALAN PLAN za laku kategoriju u UFC

Autor:

Sport

26.10.2020

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UFC šampion u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov penzionisao se kao neosporeni, neporaženi šampion ove divizije, a posle njegovog odlaska postavlja se pitanje: Šta će biti sa divizijom do 70 kilograma?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Habib Nurmagomedov penzionisao se neporažen, sa skorom od 29-0, a sada se postavlja pitanje šta dalje?

Na petama vesti o penzionisanju "Dagestanskog orla" stiglo je pitanje šta dalje. Jedan od boraca u samom vrhu divizije kojom je Habib do sada gospodario dao je odličan predlog kojim bi se raskrčila gužva na putu ka tituli.

Majkl Čendler, trostruki šampion u lakoj kategoriji u "Belatoru", potpisao je ovog leta za UFC u želji da se nadmeće sa najboljima na svetu.

Iako nije dobio tuču odmah po svom dolasku, Čendler je stavlje u ulogu zamenika za UFC 254, gde je morao da skida kilažu i da bude spreman u slučaju da Habib ili Gedži ne budu u stanju da se bore.

Kao što već znamo, do toga nije došlo, već je Habib naterao Gedžija da se preda u drugoj rundi, čime je svoj učinak podigao na legendarnih 29-0, posle čega se, zbog obećanja majci da se neće više boriti bez skoro preminulog oca Abdulmanapa, penzionisao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Habib je Gedžija (desno) bez poteškoća zaustavio, dok je Gedži Fergusona (levo) "unakazio" u prošloj borbi

Dok su se utisci posle tuče još uvek slegali, Čendler je objavio plan koj bi mogao da bude najbolji način da se kruniše sledeći šampion.

 

Podsećamo, laka divzija u UFC jedna je od najbogatijih kada je talenat u pitanju, pa pretenzije na titulu imaju mnogi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Podsećamo, na titulu u lakoj kategoriji pretenduje i "Ozloglašeni" Konor Mekgregor

Džastin Gedži logičan je izbor kada je borba za oslobođeni pojas u pitanju, gledajući da se poslednji borio za nju. Posle njega spisak "ubica" predvodi Konor Mekgregor, pa "El Kukuj" Toni Ferguson, Dastin Poarije, a onda i sam Majk Čendler, koji je predložio da se za titulu bore kroz turnir!

- Obožavao bi priliku da učestvujem na turniru sa četiri čoveka koji bi odredio Habibovog naslednika. Nurmagomedov je čovek svoje reči, tako da ne verujem da će se vraćati iz penzije, što je za sve nas velika prilika - istakao je Amerikanac, pa je nastavio o borcima sa kojima bi voleo da se suoči.

- Veoma sam uzbuđen što sam deo ove lake divizije, posebno sada kad nema šampiona. Pominjao sam Fergusonovo ime od kada sam stigao, Džastin Gedži je rekao da bi voleo da se bije ponovo za osam nedelje, tako da ima raznih opcija. Znam da sam ja novajlija u UFC i da ne mogu odmah da zahtevam borbu za titulu, ali smatram da bi taj turnir bio pravi način da se on odredi - zaključio je Čendler.

Bilo kako bilo, Majkl Čendler u oktagon unosi svoje sjajno rvanje i nezaobilaznu moć nokauta, što bi po njega moglo da se završi ostvarenjem sna da postane UFC šampion. Šta će o tome reći ostali momci sa ovog spiska, preostaje da vidimo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading