KOVIN, PA PANČEVO: Štefanek i Marinković nastavili da rade punom parom

Autor:

Sport

07.10.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Sportskog saveza Srbije obišla je teritorijalne sportske saveze Južnobanatskog okruga.

RepublikaFoto: SSS

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković najpre su posetili opštinu Kovin, a zatim i grad Pančevo.

Sportski savez opštine Kovin ima 22 kluba i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom. Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ima razumevanja za sport, a na sastanku sa predstavnicima saveza i predsednikom SO Zorananom Bradanjim i zamenikom predsednice opštine Ratkom Mosurovićem, istakla je ulaganja u sportsku infrastrukturu, izgrađena je "Ustanova za sport Kovin", koji su predstavnici SSS i obišli, dok je u izgradnji bazen. "Ustanova za sport Kovin" sadrži košarkaški i fudbalski teren, teretanu, halu za male sportove kao i klub sportista i kancelarije opštinskog sportskog saveza.

RepublikaFoto: SSS

Nakon Kovina, prijem za predstavnike SSS upriličen je i kod novog gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića i zamenice gradonačelnika Dragane Kuprešanin, zajedno sa predstavnicima Sportskog saveza grada Pančeva.

RepublikaFoto: SSS

U ovom gradu od prošle nedelje pokrenuta je akcija besplatne rekreacije namenjene pre svega damama "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Predsednik SSS sumirao je utiske:

- Veoma mi je drago što smo u Kovinu videli dobar primer saradnji lokalne samouprave i sportskog saveza. Nadam se da će kolege obogatiti sportsku ponudu svoje opštine i akcijama koje organizuje Sportski savez Srbije. U Pančevu, gradu sporta, upoznali smo se sa novim gradonačelnikom. Gospodin Stevanović je na sastanku pokazao veliko interesovanje za sport po kome je Pančevo i prepoznatljivo i istako značaj ovog segmenta. Mladi ljudi Sportskog saveza Pančeva koje predvodi Slobodan Bitević veoma su posvećeni svom poslu i imamo već dugo odličnu saradnju. Želim da tako i nastavimo - rekao je Davor Štefanek.

Generalni sekretar Goran Marinković istakao je da će i u Južnom Banatu biti sproveden niz akcija:

- Kovin će se uključiti aktivnije u organizaciju sportskih događaja koje iniciramo, verujem da će u narednom periodu biti preduzeti i konkretni koraci. A opet, u Pančevu akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama" probudila je veliko interesovanje i pozitivne utiske. Današnji sastanak nastavak je dobre saradnje - rekao je Marinković

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading