Uspešno završen 53. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Autor:

Sport

04.10.2020

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i “AMS Osiguranja” a.d.o, za vikend je uspešno održan 53. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

RepublikaFoto: Botphoto
Reli Srbija

Međunarodno takmičenje je svečano otvoreno ceremonijalnim startom u petak, na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, dok su u nedelju, nakon dva dana uzbudljivih vožnji, dodeljene nagrade najboljima.

Ove godine Srbija reli okupio je 34 posade, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske, Rumunije i Turske. Poseban značaj i kvalitet takmičenju dalo je učešće takmičara Dušana Borkovića, koji je i ove godine učinio da Srbija reli ima pobednika iz Srbije, na radost domaćih navijača koji su tokom tri dana pratili ovaj atraktivan događaj. 

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika i ukupno 12 brzinskih ispita, prvo mesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Srbije koju su činili vozač Dušan Borković i suvozač Igor Marković. Trijumf Borkovića, koji je opravdao ulogu favorita, nisu osujetila ni dva izletanja sa staze, prouzrokovavši  na oko ozbiljna oštećenja, međutim automobil je na sreću našeg trkačkog asa „preživeo“ te nije ostao onesposobljen. Drugo mesto je zauzela je posada iz Bugarske, koju su činili Miroslav Angelov i Georgi Gadžev, a na trećem mestu na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Bugarske koju su činili Yordan Atanasov i Angel Bashkehayov.

RepublikaFoto: AMSS
Tekst potpisa

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za  Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading