KAO IZ BAJKE: Kapiten reprezenntacije Srbije se vraća u nacionalni tim posle godinu dana

Autor: Tanjug, Republika

Sport

30.09.2020

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalna vest.

RepublikaFoto: Starsport
Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Kapitenka ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak posle jednogodišnje pauze vratila se rukometu.

Nova članica ruskog Rostova, koja je u februaru postala majka, stigla je zajedno sa svojim saigračicama iz reprezentacije u Staru Pazovu, gde u centru Fudbalskog saveza Srbije od ponedeljka vredno trenira pod vođstvom selektora Ljubomira Obradovića.

- Predivan je osećaj igrati ponovo rukomet. Baš sam čekala dugo i srećna sam što sam ovde. Kažu devojke da su se uželele reprezentacije, a možete misliti kako je meni posle godinu dana. Reprezentacija je reprezentacija - rekla je Krpež Šlezak za sajt RSS.

RepublikaFoto: RSS
Katarina Krpež Šlezak

Najbolji strelac Evropskog prvenstva 2018. i komentarisala je svoju formu s obzirom na dugu pauzu.

- Devojke mi govore da se ne vidi da sam se porodila, dobro se osećam, u treningu sam bila već od šeste nedelje posle porađaja. Radila sam individualno, pa od maja po programu iz Rostova. Trčanje, teretana, a poslednjih mesec i po dana imala sam i rukometne treninge. Prošle su upale, dobro se osećam, mislim i da je forma tu. Igramo popodne sa juniorkama trening utakmicu, pa ću videti gde sam - navela je ona i osvrnula se i na formu svojih saigračica.

 

- Dobre su, s obzirom na sve probleme koji su nas snašli. Neke devojke su bile u karantinu duže, to se oseti, ali vidim da su u dobroj kondiciji. Srećne su, željne igre, ništa se nije promenila, iako je korona tu. Ona za nas ne postoji kada smo u reprezentaciji. Do subote smo u Pazovi. Igraćemo sa juniorkama i tada. Moram da ih pohvalim. Deca se baš trude, dobro rade, srećne su što smo zajedno ovde. Svi smo jedan kolektiv. Selektor se trudi da nas ne preoptereti, da ostanemo zdrave. Treniramo dobro, prisećamo se onog starog, s obzirom da se devojke nisu okupljale posle završetka Svetskog prvenstva u decembru. Malo taktika, malo igrica, šuterskog treninga. Nema pritiska, važno je da smo tu, bitno je da smo zajedno i polako da gradimo sve korak po korak.

Rukometašice početkom decembra očekuje Evropsko prvenstvo u Norveškoj i Danskoj.

- Mi ćemo da kidamo tamo. To nam je zagrevanje za kvalifikacije za Tokio, može da bude dobra odskočna daska. Videćemo gde smo s obzirom na situaciju. Nadam se da neće biti povreda i da ćemo zdrave dočekati početak, a onda sam pozitivna prema svakoj utakmici i protivniku - zaključila je Krpež Šlezak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading