EP U VESLANJU U BEOGRADU: Ženski juniorski osmerac Srbije osvojio bronzu

Autor:

Sport

27.09.2020

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas završeno Evropsko juniorsko prvenstvo u veslanju, na kojem je posada našeg ženskog osmeraca osvojila bronzanu medalju. U borbama za medalje imali smo još dve posade - muški četverac bez kormilara osvojio je peto mesto, dok je muški osmerac bio šesti.

RepublikaFoto: VSS/Anđela Nišević
Svetlana Milošević, Maja Mišljenović, Anđa Simić, Ksenia Kaluđerović, Andrijana Mijailović, Nikolina Đorđević, Marija Jakovljević, Maša Bugarski i kormilar Neven Kočanović

U trci u kojoj su se takmičile još posade Rumunije i Belorusije, do odličja za Srbiju su stigle većinom devojke koje su tokom dana već veslale u svojim osnovnim disciplinama - Svetlana Milošević, Maja Mišljenović, Anđa Simić, Ksenia Kaluđerović, Andrijana Mijailović, Nikolina Đorđević, Marija Jakovljević, Maša Bugarski i kormilar Neven Kočanović. Zlatnu medalju osvojile su Rumunke, dok je srebro pripalo Beloruskinjama.

Ranije tokom dana naše posade veslale su u C finalima (za plasman od 13. do 18. mesta) i u B finalima (od 7. do 12. mesta). Naš muški dubl skul bio je prvi u C finalu, dok je muški četverac skul bio peti.

U B finalima imali smo četiri posade - u ženskom skifu osvojeno je šesto mesto, u muškom dvojcu bez kormilara bili smo četvrti, ženski dubl skul je stigao do šeste, a ženski četverac skul do treće pozicije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading