VEČITIMA PRAZNE KASE ZBOG ISPADANJA U EVROPI: Zvezda i Partizan PUKLI 24.150.000 evra!

Autor:

Sport

26.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krah Partizana i Crvene zvezde u kvalifikacijama za evropska takmičenja koštaće ih minusa od nestvarnih 24.150.030 evra u klupskim kasama! Naime, večiti rivali su ove sezone zaradili samo 2.480.000 evra, u poređenju s neverovatnim prihodima od prošle sezone od 26.630.030 evra.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Saše Zdjelara i El Fardua Bena

Trostruki uzastopni šampion Srbije ulaskom u Ligu šampiona prošle godine inkasirao je 20.150.000 (bez prihoda od ulaznica), pa je, u poređenju s tim, sića iznos od 1.700.000, koliko su dosad inkasirali posle eliminacije od Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda i dalje ima priliku da popravi finansijski saldo jer bi u slučaju pobede nad Araratom u Jermeniji i plasmana u grupnu fazu Lige Evrope zaradili 2.900.000 evra.

S druge strane, Partizan je porazom od Šarlroa (2:1 posle produžetka) ostao bez Lige Evrope, koja mu je prošle sezone donela 6.480.000 evra prihoda. Zarađenih 780.000 ove sezone teško da će pomoći klubu iz Humske.

Večiti rivali i njihovi čelnici ovog leta više su snage potrošili na pisanje saopštenja, napadanje FSS i sudija. Još jedan veliki faktor u vidu očajne transfer-politike presudio je da Crvena zvezda i Partizan protiv ne baš tako ozbiljnog Šarlroa i Omonije, koji su se na svojim terenima doslovno igrali s našim predstavnicama. Partizan je dosad u letnjem prelaznom roku potrošio nula evra, a doveo je samo Aleksandra Miljkovića, koji, ruku na srce, nije igrao godinu dana, a trenutno deluje kao jedan od najboljih i najspremnijih fudbalera Aleksandra Stanojevića.

Crvena zvezda je, s druge strane, vratila Kataija i Kangu kao slobodne igrače, a dovela je za 250.000 evra Srđana Spiridonovića, kojeg u poslednjih mesec i po dana nema ni na mapi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading