KVALIFIKACIJE ZA VN RUSIJE: Leteći Holanđanin pocepao Mečke

Autor:

Sport

26.09.2020

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednoj sekundi razmaka su bili samo Hamilton, Ferštapen i Botas.

RepublikaFoto: twitter.com/Formula 1
Maks Ferštapen

Aktuelni šampion Formule 1, Luis Hamilton, osvojio je pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Rusije. Drugo mesto pripalo je vozaču Red Bula, Maksu Ferštapenu, koji je tako rascepao tandme Mercedesa, pošto je trećeplasiran u kvalifikacijama bio Valteri Botas.

Ujedno, Holanđanin i Finac su jedini vozači koji su imali zaostatak manji od jedne sekunde za superiornim Hamiltonom, ali mu ni oni nisu bili blizu. Britanac je svoj krug odvezao za 1:31.304 minuta, a Feršatpen i Botas su bili sporiji za više od pet, odnosno šest desetinki.

 

 

Četvrto mesto pripalo je Serhiju Perezu, dok će iz trećeg startnog reda krenuti Danijel Rikardo i Karlos Sainc. Prvih deset u kvalifikacijama kompletirali su Esteban Okon, Lando Noris, Pjer Gasli i Aleksander Albon.

Inače, vozači Ferarija su ponovo podbacili, pa će Šarl Lekler krenuti sa 11. pozicije, dok će Sebastijan Fetel startovati 15. Između njih, redom će biti Danil Kvjat, Lens Strol i Džordž Rasel.

Što se samog začelja tiče, pozicije od 16. do 20. su u kvalifikacijama zauzeli Roman Grožan, Antonio Đovinaci, Kevin Magnusen, Nikolas Latifi i Kimi Raikonen.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading