Biciklistička trka kroz Srbiju startovala sa Jahorine

Autor:

Sport

03.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trkači na dva točka spojili Srbiju i Republiku Srpsku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Uvodnim etapama od Jahorine do Zlatibora i od Mionice do Požarevca proteklih dana uspešno je startovala jubilarna 60. biciklistička Trka kroz Srbiju. Iz Olimpijskog centra krenulo je 100 vozača iz 18 zemalja, a tokom prve dve etape na ispitu su bili snaga i kondicija s obzirom na to da se vozilo uglavnom po brdovitom terenu. Posebno je bila zanimljiva deonica koja je bicikliste navela kroz Višegrad, pa su prvi put prešli preko Mosta Mehmed-paše Sokolovića.

- Srećan sam jer trka već drugi put startuje kod nas, spajajući dva planinska centra - Jahorinu i Zlatibor, ali i Republiku Srpsku i Srbiju. Imamo odličnu saradnju i radimo na tome da iskoristimo sve pogodnosti koje nam pruža Jahorina svojim prirodnim potencijalima. Zajedničkim snagama ćemo uraditi sve da naša planina postane centar cikloturizma - poručio je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Osim njega, veliko zadovoljstvo nisu krili ni čelnici same trke.

- Cilj nam je bio da ovom trkom pokažemo sve najbolje i najlepše što imamo. Zahvalio bih načelniku Višegrada Mladenu Đureviću, kao i ljudima u OC Jahorina, gradu Istočno Sarajevo, te opštini Pale - rekao je direktor Trke kroz Srbiju Vladimir Kuvalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading