MAJSTORSKA VOŽNJA: Borković novom pobedom učvrstio prvo mesto!

Autor: Mediji

Sport

22.08.2020

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Borković pobedom je na prvoj trci na stazi Slovakiaring osvojio je novih 25 poena i učvrstio prvu poziciju u generalnom plasmanu šampionata.

RepublikaFoto: Promo foto
Dušan Borković

Odlične kvalifikacije omogućile su srpskom vozaču pol poziciju na obe trke i obećale uspešan vikend u Slovačkoj.

Borković je sjajno startovao i tokom cele trke je držao lidersku poziciju.

Ni 60 kg balasta na njegovom Hyundai i30N TCR, koje je dobio zbog uspeha na prethodnom vikendu, a ni povišen automobil vozača M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom nisu sprečili da na cilj stigne sa 24 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Dušana Koudžila koji je u poslednjoj sekundi pretekao Sandra Soubeka.

- Zadovoljan sam trkom i kako se za sada odvija TCR Istočna Evropa šampionat. Moj tim je sjajno sredio automobil i za ovu trku, tako da ni maksimalna težina od 1365 kg, ni povišen auto, ni veoma nepovoljne visoke temperature nisu uticale da mogu da pružim svoj maksimum. Krenuo sam dobro trku, otvorio svoj ritam i uspešno kontrolisao razliku u odnosu na drugoplasiranog koju sam stalno uvećavao. Tokom kvalifikacija smo imali problem da nasetujemo automobil zbog maksimalne težine i nisam bio siguran da je to dobro za trku, ali se ispostavilo da ipak jeste. Nadam se da ću sutra ponoviti uspeh i kući se vratiti sa maksimalnim brojem bodova - rekao je Borković nakon podijuma.

Srpski automobolista će sutra u 13:10 startovati prvi u drugoj trci na Slovakiaringu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading