Ko je Erik Mika? Budući igrač Partizana se odrekao svega zbog vere, ostavio košarku na dve godine da bi išao na hodočašće!

Autor:

Sport

23.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da je Partizan završio potragu za centrom! Izvesno je, crno-beli će u novu sezonu ući jači za Amerikanca Erika Miku (25 godina, 208 centimetara), koji je ove godine nastupao i za razvojni i za prvi tim Sakramento Kingsa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Mika

Mika je profesionalac od 2017. godine kada je zaigrao za Pezaro nakon što nije bio izabran na draftu kao student koledža "Brigam Jang" u Juti. 

Interesantno je to da je Mika zapravo studirao u dve etape, jer je posle prve godine ostavio i koledž i košarku i otišao na dvogodišnju mormonsku misiju u Rim.

Rođen u Solt Lejk Sitiju, sedištu "Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana", Mika je kao i mnogi u tom gradu posvećeni vernik i član navedene crkve. Ona tradicionalno organizuje misije, koje su dobrovoljne i za koje se ne dobija novac.

Štaviše, uobičajeno je da članovi sami finansiraju misije ili da plaćaju uz podršku porodica ili drugih članova. Mnogi vernici štede novac od detinjstva da bi pokrili troškove misije.

 

Nakon povratka u Ameriku, Mika se 2016. vratio na koledž, odigrao još godinu, a onda otišao u profesionalce. 

U sezoni 2017/18 igrao je za Pezaro, u 2018/19 bio je rival Crvene zvezde u dresu Breše u Evrokupu, a onda je igrao i za nemački Bajrojt u drugom delu te takmičarske godine.

 

Potom se vratio u Ameriku, gde je imao prvu od tri epizode u razvojnom timu Kingsa, tokom koje je u decembru 2019. igrao i u Kini.

Vlade Divac i saradnici pružili su mu šansu 1. februara, kada su mu ponudili desetodnevni ugovor i šansu da debituje istog dana protiv Lejkersa. U meču koji će zauvek pamtiti dao je šest poena uz sedam skokova, ali se pet dana kasnije ipak rastao sa Kingsima i vratio u razvojni tim, u kojem je i dočekao prekid sezone zbog korone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading