SPEKTAKL: Bokserski derbi uskoro u centru srpske prestonice

Autor:

Sport

16.08.2020

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceca uz Veljka i Zvezdu, Đani navija za Partizan.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Trening Veljka Ražnatovića

Ukoliko se situacija sa koronavirusom poboljša i Vlada Srbije dozvoli organizaciju, srpski boks je spreman da nastavi uzlaznom putanjom, baš kako je to bilo i pre početka pandemije u martu mesecu. Naš savez, predvođen Nenadom Borovčaninom, osmislio je derbi na otvorenom, u srcu srpske prestonice. Najbolji srpski bokseri će u tom meču predstavljati Crvenu zvezdu i Partizan.

- Takvi mečevi su u zlatno doba boksa bili izuzetno popularni, a održavali su se na Tašmajdanu. I sami znamo kolika je popularnost crveno i crno belih u ostalim sportovima. Zbog toga će ovaj događaj sigurno privući mnogo pažnje - kaže Borovčanin, koji je vratio naš boks iz nokdauna.

RepublikaFoto: DJ Kojadinović
Nenad Borovčanin

Tim povodom pozvali smo naše poznate ličnosti često viđene na sportskim borilištima da nam prokomentarišu ideju BSS.

- To je super! Znamo koliko žara u sportskim krugovima nose fudbalski, košarkaški, rukometni derbiji, kao i derbiji u ostalim sportovima, pa mislim da će i bokserski biti svojevrstan spektakl. Zbog sina Veljka, koji gradi uspešnu karijeru u profi boksu, a koji će, kad startuje superliga, braniti boje BK Sombor, navijaću za Crvenu zvezdu pošto imam informaciju da će baš on predvoditi crveno-bele. Mislim da će taj meč biti vetar u leđa naporima Bokserskog saveza Srbije, koji sa Nenadom Borovčaninom na čelu vraća plemenitu veštinu u Srbiji na evropski i svetski nivo - reka je Svetlana Ceca Ražnatović, Veljkova majka.

RepublikaFoto: e-stock/ Časlav Vukojičić
Ceca Ražnatović, majka najtalentovanijeg srpskog kruzeraša

- Ukoliko situacija sa koronom dozvoli da bude publike na tom meču, biću pored ringa. Posle prvog odgledanog Veljkovog meča uživo shvatila sam da mi je mnogo lakše kad sam na licu mesta nego kada očekujem da mi neko javi rezultat ili da gledam preko TV - kaže nam Ceca.

S druge strane, njen kolega Radiša Trajković Đani biće uz crno-bele.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Radiša Trajković, poznatiji kao Đani

- Pre svega, moram da kažem da bi mi bilo veoma drago ako dođe do tog meča pošto smo svi svesni kakva je ovo godina. Koronavirus je sve poremetio, pa me sama informacija da bi sport uskoro mogao da oživi i te kako raduje. Naravno da ću ispratiti i taj bokserski derbi, ali isto tako hoću da naglasim da mi je bitno da bude fer borba. Kao i uvek, ja ću biti uz partizanovce, a bolji neka pobedi - u dahu će Đani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading