ČUVENI BAZEN U PANČEVU NEPREVAZIĐENI RASADNIK TALENATA: Na Strelištu stvaraju nove šampione sveta

Autor:

Sport

08.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevo je definitivno grad sporta, a da bi vrhunski rezultati mogli da se ostvaruju, neophodna je i adekvatna infrastruktura sportskih objekata

RepublikaFoto: Promo
Bazen u Pančevu

Poslednjih desetak godina vodeni sportovi izdvojili su se među najpopularnijim u gradu na Tamišu, a uslovi za rad u bazenima čuvenog SRC Strelište su na zavidnom nivou. Zahvaljujući ambicioznom rukovodstvu SRC Mladost, pod čijom su ingerencijom bazeni na Strelištu, rekonstrukcijama su stvoreni uslovi za nove šampione.

Svakako najuspešnija plivačica iz Pančeva je Nađa Higl, koja je 2009. godine postala šampion sveta, a danas njenim stopama ide i Anja Crevar, zvanično najbolja sportistkinja tog južnobanatskog grada. Iako nije rođeni Pančevac, reprezentativac Srbije Čaba Silađi bio je svojevremeno član lokalnog PK Tamiš, a dobri uslovi u bazenima SRC Strelište naveli su i Nikolu Rađena da otvori vaterpolo klub Wind baš u Pančevu.

U gradu na Tamišu stasali Nađa Higl, Čaba Silađi, Anja Crevar, a Nikola Rađen otvorio vaterpolo klub

Pančevci se diče sa svim zatvorenim i jednim velikim otvorenim bazenom. Zatvoreni bazeni su u funkciji devet i po meseci godišnje i koriste ih sportske organizacije i klubovi poput VK Dinamo, Mladost i Wind, kao i PK Dinamo i Tamiš, ali i građanstvo, kako za rekreaciju tako i za obuku neplivača. Zatvoreni bazeni se prostiru na ukupno 2.707 metara kvadratnih, od čega su sama plivališta 500 kvadrata, dok je otvoreni bazen površine 1.050 metara kvadratnih. Otvoreni bazen je otvoren samo tokom leta na dva i po meseca, ali se održava redovno tokom svih godišnjih doba.

S obzirom na to da je aktuelna situacija sa KOVID-19 poremetila plivačku sezonu, bazeni još nisu u funkciji, ali će se i to uskoro dogoditi, imajući u vidu razvoj epidemiološke situacije. Radovi na održavanju bazena u sklopu priprema za letnju sezonu u punom su jeku, na radost svih Pančevaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading