Odbojkaška Srbija plače: Trojica velikana umrla od koronavirusa!

Autor:

Sport

21.04.2020

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za vreme vanrednog stanja u Srbiji, zbog pandemije virusa korona, preminuli su nekadašnji odbojkaši Ljubomir Ljuba Ilić, Vojislav Nikolajević i Dragan Milošević Šaja.

Foto: ossrb.org
Dragan Milošević (broj 8)

Ljubomir Ljuba Ilić, još jedan iz generacije sjajnih odbojkaša šampionske ekipe beogradske Jugoslavije nije više sa nama.

Pridružio se Zoranu Petroviću, Draganu Rajačiću, Stevanu Pališaškom, braći Milošu i Dragoslavu Uzelcu, Srpku Petroviću i Predragu Sretenoviću.

Foto: ossrb.org
Ljubomir Ilić

Za deset godina postojanja OK Jugoslavija je osvojila četiri šampionske titule, tri titule pobednika Kupa i titulu juniorskog prvaka Jugoslavije.

Ljubomir Ilić je bio izvanredan igrač i još bolji drug i prijatelj. – stoji u nekrologu koji je potpisao Petar Stanišić, nekadašnji kapiten OK Jugoslavija.

Vojislav Nikolajević, nekadašnji odbojkaš i osnivač OK Panonija iz Bačke Palanke, preminuo je 2. aprila u Bačkoj Palanci u 78. godini.

Rođen je 3. februara 1943. u Bačkoj Palanci, gde je završio osnovnu školu.

Foto: ossrb.org
Vojislav Nikolajević

Gimnaziju je završio u Novom Sadu, gde je počeo da igra odbojku u tadašnjem Studentu, današnjoj Vojvodini, sa kojim se plasirao u prvu ligu Jugoslavije.

U periodu 1968 – 1970. igrao je u Mladosti iz Bačkog Petrovca, koja se takmičila u Drugoj ligi, da bi se potom vratio u Bačku Palanku, gde je sa Merkurom igrao kvalifikacije za Prvu ligu. U Merkuru je završio igračku i počeo kratkotrajnu trenersku karijeru.

Vojislav Nikolajević je jedan od osnivača OK Panonija iz Bačke Palanke. Svojim radom i savetima je doprineo da klub postane rasadnik kvalitetnih odbojkašica i da se plasira u Drugu ligu Srbije.

Vojislav Nikolajević je sahranjen 4. aprila u Bačkoj Palanci.

Dragan Milošević Šaja, nekadašnji odbojkaš i trener, preminuo je 5. aprila na Kipru u 61. godini posle kratke i teške bolesti.

Dragan Milošević je iz rodnog Gacka došao u Beograd na studije i odbojku počeo da igra u Grafičaru. Od 1980. do 1989. igrao je u Crvenoj zvezdi (nosio dres sa brojem 8), a zatim je otišao na Kipar.

Foto: ossrb.org
Dragan Milošević

Igrao je za Dionisos i Pafijakos iz Pafosa. Sa Dionisosom je kao igrač osvojio titule prvaka Kipra 1991, 1997. i 1999. Sa Pafijakosom je igrao u finalu Kupa Kipra 1994.

Trenirao je Dionisos i Pafijakos u muškoj konkurenciji, da bi najveći uspeh kao trener ostvario sa odbojkašicama Pafijakosa, sa kojim igrao u finalu plej – ofa prvenstva Kipra i osvojio titulu pobednika Kupa Kipra 2013.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading