Ljubomir Vranješ se "ispovedio" posle sedam godina: Zašto sam bio selektor Srbije samo SEDAM DANA...

Autor:

Sport

16.04.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir Vranješ bio je selektor Srbije 2013. godine na samo sedam dana, što je zaista bilo čudno i neočekivano. Kada niko nije hteo da uzme reprezentaciju on je to uradio i savladao Rusiju u jako bitnom duelu. Ipak, posle je naprasno došlo do raskida saradnje. I sada on sedam godina kasnije objašnjava zbog čega se sve to dogodilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ljubomir Vranješ

Najveći problem je bio u novcu. Naime, Vranješ je bio trener Flensburga u tom momentu, a da bi nastavio da radi obe funkcije moralo je da dođe do dogovora nemačkog tima i Rukometnog saveza Srbije. 

- Imao sam ugovor sa Flensburgom i oni su rekli: 'Sve je ok, možeš ti to i dalje da radiš, ali treba nam da i Srbija plati nas'. Da se to kompenzuje. Oni su počeli da se dogovaraju, Flensburg je hteo nešto, a Srbija nije mogla to da plati. Ja se tu ništa nisam pitao i onda je Flensburg rekao: 'Dosta je, nećemo više da pregovaramo, ovo je za nas bezveze'. Tako su meni rekli. Rekli su: 'Ne'. I to je to - rekao je u podkastu "Balkan handball" aktuleni selektor reprezentacije Slovenije i trener švedskog Kristianstada.

Ipak, iako je kratko trajalo, 46-stručnjak ističe da je jako uživao u ulozi selektora reprezentacije Srbije, kao i da se naježio dok je o tome govorio.

- Ljudi su mi posle pričali da niko nije hteo posao. Ali, ja sam samo rekao... Srbija ima super igrače, video sam da može. Tih sedam dana je bilo (gestikulira kako se ježi)... Svaki dan mi je bilo super, voleo sam da budem sa njima, voleo sam ih sve, svaki minut - zaključio je Ljubomir Vranješ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading