"Korona je Božja kazna zbog napada na Rusiju"

Autor:

Sport

26.03.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša ruska gimnastičarka Svetlana Korkina izjavila je da je odlaganje Olimpijskih igra u Tokiju zbog pandemije virusa korona "božja kazna" za napade Zapada na ruske sportiste.

RepublikaFoto: youtube.com/olympic
Svetlana Kokrina

- Ovo se sve dogodilo zbog napada na Rusiju i njene sportiste. Sve je ovo isprovocirano. Ne kaže naša himna bez razloga da Bog čuva našu zemlju. To je jedna vrsta Božje kazne - rekla je Korkina za ruski list Sport ekspres.

Kokrina je dvostruka olimpijska šampionka, a devet puta je bila svetska prvakinja u gimnastici. Korkina, koja sa Olimpijskih igara ima osvojenih devet medalja, a sa SP i EP ukupno 40, smatra da Rusija odlaganje OI za godinu dana treba da iskoristi da na Sudu za sportsku arbitražu dokaže nevinost svojih sportista.


Rusija je u decembru dobila četvorogodišnju zabranu ucečešća na najvećim sportskim dogadajima.

Većina ruskih sportista nema pravo učesća na OI zbog skandala sa sistemskim dopingom, a oni koji su izuzeti od te zabrane, na Igrama mogu da nastupaju pod olimpijskom zastavom i himnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading