Odložen početak Dijamantske lige!

Autor:

Sport

17.03.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva tri mitinga Dijamantske lige odložena su zbog pandemije koronavirusa širom sveta. Otvaranje jednog od najvećih atletskih takmičenja bilo je zakazano za 17. april u Kataru, a pored tog mitinga otkazani su i oni u Šangaju i još jednom kineskom gradu, koji je trebalo tek da bude određen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović

Organizatori se, ipak, nadaju da će miting u Šangaju biti moguće održati 13. avgusta, a nema novih termina za preostala dva.

Postoji opcija da oni budu na programu posle finala Dijamantske lige u Cirihu u septembru.

- Ova odluka je doneta posle bliskih konsultacija sa organizacionim komitetima, lokalnim zvaničnicima i vladajućim telima. Ulazak u Katar iz određenih zemalja je zabranjen, a Vlada u Dohi je suspendovala sve nacionalne i međunarodne događaje u periodu od 30 dana. Iako je broj novih infekcija smanjen u Kini, činjenica je da su pripreme za mitinge poremećeni poslednjih nedelja, a zatvaranje granica i ograničenjima putovanja organizaciju takmičenja na visokom nivou čine nemogućom - objavili su iz Svetske atletske federacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading